FRANCK FIFE Afp
KALKULACIJE

Sve se zna u dvije skupine, a u Tudorovoj još - ništa! Evo kakva je situacija uoči posljednjeg kola LP

Donosimo pregled svih skupina Lige prvaka, dio klubova čeka žestoka borba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. listopad 2022. 15:18

Skupina A

Liverpool je osigurao osminu finala pobjedom u Amsterdamu, no za prvo mjesto u skupini trebat će mu pobjeda protiv Napolija na Anfieldu s najmanje četiri pogotka razlike. Još teži zadatak očekuje Rangerse, koji bi za dohvaćanje trećeg mjesta i nastavak u Europskoj ligi u Glasgowu trebali svladati Ajax s pet ili više golova razlike.

Skupina B

Club Brugge i Porto su osigurali prolaz u eliminacijsku fazu, no u posljednjem kolu će pasti odluka o pobjedniku skupine. Kako bi osigurao treće mjesto, Atletico Madrid u 6. kolu treba ostvariti isti rezultat kao i Bayer Leverkusen.

image

Nogometaši Club Bruggea najveća su senzacija natjecanja po skupinama

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Skupina C

Ovo je skupina u kojoj je sve riješeno uoči posljednjeg kola. Bayern je osvojio prvo mjesto, Inter je drugi. Barcelona će svoj europski put nastaviti u Europskoj ligi, dok će se Viktoria Plzen ogledom s katalonskim velikanom oprostiti od kontinentalnog natjecanja.

Skupina D

Jedina skupina u kojoj još ništa nije odlučeno; svi mogu proći dalje ili ispasti. Marseilleu za prolaz među 16 treba pobjeda protiv Tottenhama, kojem odgovara remi ili slavlje na Velodromeu. Pobjednik ogleda Sportinga i Eintrachta proći će u osminu finala Lige prvaka.

image

Igor Tudor

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Skupina E

Chelsea je osigurao poziciju u osmini finala Lige prvaka kao pobjednik skupine. Dinamo može u Europsku ligu ako svlada Bluese u Londonu, pod uvjetom da RB Salzburg izgubi u Milanu. Rossonerima je za prolaz dovoljan i bod protiv austrijskog prvaka.

image

Dinamo čeka novi veliki okršaj s Chelseajem

DENIS LOVROVIC Afp

Skupina F

Real Madrid je osigurao prolaz još prije 5. kola. RB Leipzigu za osminu finala treba najmanje bod na gostovanju kod Šahtara u Poljskoj. Rudari mogu među 16 pobjedom protiv Leipziga. Celtic je pak sigurno posljednji u skupini nakon remija sa Šahtarom.

Skupina G

U ovoj skupini posljednje kolo neće odlučivati ni o čemu. Manchester City je osvojio prvo mjesto, dok je Borussia Dortmund sigurno druga. Sevilla je osigurala mjesto u Europskoj ligi, dok se Kopenhagen oprostio od izgleda za europsko proljeće.

Skupina H

Paris Saint-Germain i Benfica su golijadama u 5. kolu osigurali osminu finala Lige prvaka, u posljednjem kolu odlučit će tko će od njih biti pobjednik skupine. Bit će zanimljivo, jer su Juventus i Maccabi Haifa također bodovno poravnati te će se boriti za plasman u Europsku ligu.

Linker
13. svibanj 2024 21:22