Juventus trese ogromna kriza

 JACK GUEZ/AFP/PROFIMEDIA Jack Guez/Afp/Profimedia
VELIKA KRIZA

Talijani osuli paljbu po Juventusu! Velikanu nakon debakla prijeti najcrniji scenarij u posljednjem desetljeću

Tko zna hoće li uopće moći dohvatiti 3. mjesto i nastavak natjecanja u Europi na proljeće...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2022. 21:26

Pobjede protiv Bologne i Maccabija u prvoj utakmici prije 6 dana samo su zamaglile oči navijačima Juventusa. Ovo nije njihova sezona, sada je to sasvim jasno. U Italiji su na 8. mjestu, zaostatak za vodećim Napolijem već je dvoznamenkast, a vrlo je upitno hoće li proći dalje iz svoje skupine Lige prvaka. Tek mršava tri boda osvojili su izabranici Maxa Allegrija, a i za njih su se protiv Izraelaca morali itekako pomučiti. Danas su mogli stradati i puno gore od konačnih 2:0, rezultata koji je bio postavljen do kraja prvog poluvremena.

Već je u derbiju za vikend odigranog 9. kola Serie A bilo jako dobro vidljivo da se Juventus muči, a kriza je produbljena porazom protiv jednog od najvećih autsajdera u povijesti Lige prvaka. Maccabi iz Haife zadnji puta je pobijedio 2002. godine, i to Manchester United (3:0!), a ovo je izraelskom prvaku tek treći puta da sudjeluje u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

- Nažalost, ovakve se stvari događaju u nogometu. Moramo se čim prije trgnuti i izvaditi naše glave iz pjeska. Prvo se treba fokusirati na Serie A, a možemo uspjeti samo ako budemo glave držali skupa. Imamo taj rizik ispadanja iz Lige prvaka, ali možemo se izvući. Dok god postoji šansa, moramo vjerovati, a to mora biti do samog kraja. Trener? Daje sve od sebe da nas vrati na pravi put. Momčad smo, a krivica za ono što se događa na terenu je samo naša, samo nas igrača. Moramo dati više, naročito mi iskusniji - priznao je Juan Cuadrado odmah nakon potopa u Izraelu.

image
JACK GUEZ/AFP/PROFIMEDIA Jack Guez/Afp/Profimedia

Da nesreća nikad ne dolazi sama potvrđuje i slučaj ozljede Angela Di Marije koji je opet ozljedio mišić na nozi. Od te ozljede strahuje i Argentina, pošto je sada upitan i nastup 34-godišnjeg napadača na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nadalje, komentar napisan na Gazzetti dello Sport odmah nakon utakmice otkriva da Juventus ne ovisi više sam o sebi u skupini. PSG i Benfica imaju po sedam bodova uoči njihova međusobnog dvoboja, dok su Juve i Maccabi na tri koja su podijelili u njihovim međusobnim dvobojima. Više talijanskom klubu ne mora biti dovoljno niti to da dobije preostale dvije utakmice, a to će protiv Francuza i Portugalaca već samo po sebi biti jako teško. Za podsjetnik, Juve je zadnji put propustio proći skupinu u Ligi prvaka u sezoni 2013/14. Tko zna, možda neće uspjeti Stara dama doći ni do 3. mjesta i Europske lige...

Linker
06. svibanj 2024 08:06