Ronald Gorsic / CROPIX
UEFA JE MORALA INTERVENIRATI

TALIJANIMA SMRKNULO I NEKOLIKO SATI PRIJE ZAMRAČENJA NA MAKSIMIRU! 'Sramotno je što su napravili! Pokvarili su nam noć koju smo čekali cijeli život'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2019. 20:16

Trebalo je na Maksimiru od početka Dinamove utakmice protiv Atalante biti tri tisuće gostujućih navijača. Južna tribina sve ih je čekala spremna, a već po dolasku prvih "tifosa" Atalante vidjelo se da ih neće biti onoliko koliko ih se najavljivalo. Nije to zbog toga što neki nisu htjeli doći, nije zbog njihova otkazivanja, već zbog uredovanja hrvatske policije na graničnom prijelazu Bregana.

Tamo su naše snage reda zaustavile ukupno 11 autobusa sa otprilike 600 navijača u njima. Razlog je pomalo prozaičan. Kako navodi vođa navijača Atalante, Daniele Belotti, radilo se o nekim zastavama, vadičepima...

- Apsurdno i sramotno... Sve to zbog toga što su pronađene neke zastave i vadičepi. Nevjerojatno je da je 600 navijača uzbuđenih zbog povijesnog debija njihovog kluba u Ligi prvaka bilo tri sata na granici zbog pronađenih vadičepa i da im je policija pokvarila noć koju su čekali cijeli život - rekao je Belotti.

Tri sata je trajalo zaustavljanje tih 11 autobusa, a taj je dio navijača na stadion stigao tek u drugom poluvremenu. Intervenirala je i UEFA, a Belotti se pozvao i na talijansko veleposlanstvo u Zagrebu da riješi problem.

Linker
04. svibanj 2024 15:50