ODD ANDERSEN Afp
VEČER IZ SNOVA

Terzić i ‘vojnik kluba‘ emotivno proživjeli čudesan uspjeh: ‘Neopisivo! Ovo nitko nije očekivao‘

‘Postigao sam pet pogodaka u Ligi prvaka, sada je bilo vrijeme za popravak te brojke‘, kaže Hummels
Piše: SNObjavljeno: 07. svibanj 2024. 23:37

Preko PSV-a, Atlético Madrida i PSG-a u nokaut fazi, Borussia Dortmund rezervirala je mjesto u finalu Lige prvaka, 1. lipnja na Wembleyju. Autor puta do Londona je i njihov trener, Edin Terzić, stručnjak s njemačkim i hrvatskim državljanstvom koji je nakon pobjede u Parizu podijelio prve reakcije.

- Ako bih morao izabrati samo jednu riječ, onda je to "ponos". Ovo je jako ponosan trenutak za nas, ponosan sam na moj stožer, momčad, na klub. San nije gotov. Prije prve utakmice protiv PSV-a u osmini finala, pričali smo koliko je kratak put do Londona. Prošle sezone smo izgubili prvenstvo na domaćem terenu u zadnjoj utakmici. Sretan sam jer sada možemo nešto vratiti navijačima. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i shvatili smo da možemo biti momčad koja će sve iznenaditi. Sretan sam jer sam u finalu s mojom momčadi - rekao je Terzić.

Trener PSG-a, Luis Enrique, razočaran je epilogom polufinala.

- Iskreno, smatram da smo zaslužili pobijediti. Imali smo 31 udarac, pogodili smo okvir vrata četiri puta. U dvije utakmice ukupno šest puta, ali nismo zabili. Nogomet je nekad nepravedan. Borussia je sjajna momčad, nadam se da će pobijediti u finalu - rekao je Španjolac.

Junak Borussije u Parizu bio je Mats Hummels, jedini strijelac u pobjedi.

- Postigao sam samo pet pogodaka u Ligi prvaka, bilo je dobro vrijeme za popravak statistike. Od druge utakmice u skupini, vjerovali smo da možemo biti bolji u svakoj utakmici, sada ne vidim zašto ne bismo pobijedili i na Wembleyju - rekao je 35-godišnji Nijemac.

Posebno emotivan bio je Marco Reus. "Vojnik kluba" prošlog je tjedna objavio da napušta Borussiju nakon 12 godina, a ovo će mu biti zadnja šansa za osvajanje Lige prvaka s tim klubom.

- Neopisivo. Nakon više od 10 godina, ponovno sam u finalu s Borussijom. Dembélé i Hakimi su donijeli puno brzine i imali smo problema, a kako smo pobijedili, to nas nitko neće sutra pitati, udarci u okvir gola neće se brojati sutra. Ono što se broji jest činjenica da je Borussia Dortmund u finalu. To nitko nije očekivao, ovo je nevjerojatno.

Linker
08. svibanj 2024 20:30