JEAN-PHILIPPE KSIAZEK AFP
BORBA ZA ČETVRTFINALE

TEŽAK UDARAC ZA RONALDA I DRUŠTVO U LIGI PRVAKA Juventus doživio bolno prizemljenje u Francuskoj, a mogao je i teže stradati!

Manchester City je u Madridu šokirao Real s 2:1, a u drugom susretu  Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus sa 1:0.
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 26. veljača 2020. 18:50

LYON - JUVENTUS 1:0 (Tousart 31')

LYON – Stadion Groupama. Gledatelja: 59.000. Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska).

LYON (3-4-2-1): Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal – Dubois (od 78. Tete), Bruno Guimaraes, Tousart, Cornet (od 81. Andersen) – Ekambi (od 66. Terrier), Aouar - Dembele. Trener: Rudi Garcia.

JUVENTUS (4-3-3): Szczesny - Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić (od 62. Ramsey), Rabiot (od 78. Bernardeschi) – Cuadrado (od 70. Higuain), Dybala, Ronaldo. Trener: Maurizio Sarri.

U drugoj utakmici večeri je Lyon došao do neočekivane pobjede protiv dugogodišnjeg talijanskog prvaka Juventusa. Pisali smo proteklih dana kako je Juventus bio najveći favorit za prolazak u četvrtfinale, ali i sinoć je Stara dama pokazala onaj isti nesigurni nastup kakvog cijelu sezonu imamo priliku gledati.

Francuzi su pokazali zube već u 21. minuti kada je Toko-Ekambi, posuđen iz Villarreala, zatresao gredu nakon udarca glavom. Desetak minuta poslije, Juventus ostaje s igračem manje na neko vrijeme jer je De Ligt primao pomoć zbog krvarenja, a Francuzi su taj period iskoristili i šokirali goste pogotkom.

Screenshot

Sjajni 21-godišnji Aouar je nakon lijepog prodora na lijevom rubu terena pronašao Tousarta na pet metara od vrata, a Lyonov je veznjak realizirao za vodstvo domaćina u 31. minuti i jedini pogodak utakmice.

Rezultat se u drugom dijelu nije mijenjao, a valja naglasiti da je Cristiano Ronaldo, koji je zabio u svojih posljednjih devet utakmica, imao vrlo tihu večer.

Uzvratni susreti su 17. ožujka u Manchesteru i Torinu.

ŠRO JE ODLUČILO

Hrabro su nogometaši Lyona ušli u utakmicu protiv papirnatog favorita iz Torina, zgusnutom su obranom anulirali sve pokušaje gostiju, istodobno koristeći svaku priliku za protunapade.

Posebno je Lyon bio impresivan u prvom dijelu, u tih je 45 minuta bio odlučan i agresivan, sav je respekt kojeg je imao prema talijanskom prvaku, pretvorio u prkos i želju za pobjedom. I za takvu je hrabru igru Lyon na kraju bio i nagrađen, iako se Juve u nastavku probudio, stvorio je nekoliko prilika, ali nije uputio ni jednu loptu u okvir francuskih vrata...

Linker
26. travanj 2024 16:39