David Ramos/Getty Images / Getty Images
'OČEKUJEM DRAMU'

TIN JEDVAJ ZA SPORTSKE NOVOSTI UOČI VELIKOG OKRŠAJA S ATLETICO MADRIDOM 'Ne palimo se na revanš, ali ovaj put možemo dalje'

Hrvatski branič će sa svojim Bayerom pokušati preko Atletico Madrida izboriti četvrtfinale LP
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. veljača 2017. 18:45

Moglo bi biti šarf. Bayer Leverkusen i Atletico Madrid igrali su i prije dvije godine u osmini finala Lige prvaka. Dvaput po 1:0. Odlučivali su na kraju jedanaesterci, Diego Simeone stiskao je tada šake u znak slavlja. Tin Jedvaj nije mogao na teren. Zaustavila ga je jedna od niza ozljeda u to doba. Večeras su Apotekari i Colchonerosi opet na travnjaku. Licem u lice.

- Jedanaesterci su više-manje sreća, nama je najbitnije da smo tada pokazali kako možemo igrati s njima, tako da ne sumnjam da smo ove godine u stanju napraviti barem takav rezultat, a vjerujem i bolji. Poštujemo svakog suparnika, to će biti dobra utakmica za gledati i može se svašta dogoditi - rekao nam je u ponedjeljak Tin Jedvaj uoči posljednjeg treninga Leverkusena pred ogled s Madriđanima.

Pitanje sreće

Koliko ste dodatno “napaljeni“ zbog mogućnosti da im se revanširate?

- Ma ne bih govorio ni o kakvom specijalnom motivu samo zbog toga. Rekao sam da je to bilo pitanje sreće.

Dakle, tko večeras želi uživati u rezultatskoj neizvjesnosti i natjecateljskim tenzijama Lige prvaka, Bayer - Atletico je pravi odabir, u dva ogleda drama bi opet mogla biti do kraja.

- Pa i ja mislim da je tako. Očekujem odličnu utakmicu, zahtjevnu, s dosta taktike, ali i aspiracije obje momčadi da dođu do pobjede.

Je li se Atletico štogod promijenio?

- Uvijek imaju isti stil igre. Mogu oni mijenjati igrače, ali njihov nogomet ostane jednak. Pa to i nije specifično za njih, i kod nas je tako, i u svakom klubu koji drži kontinuitet trenera. Atletico i mi igramo vrlo slično i baš zato će biti posebno zanimljivo.

Što bi vas zadovoljilo u prvom dvoboju, budući da ste domaćini?

- Da ne primimo gol i da rezultat bude pozitivan. Znam da nisam originalan, svatko bi to rekao, međutim, kada se igra nokaut faza nema puno kombinacija, želje su svima slične.

Tako ste 25. veljače 2015. na BayAreni dobili 1:0 pogotkom Hakana Calhanoglua, to biste potpisali opet?

- Da, to bi bilo odlično. Stvarno. S tim rezultatom svi bismo bili zadovoljni.

No, na Calderonu 17. ožujka Mario Suarez je zabio za 1:0 Crveno-bijelih, a čak trojica igrača Bayera, Calhanoglu, Ömer Toprak i Kiessling, nisu uspjeli dati gol s bijele točke.

- Svaka je utakmica priča za sebe, ove godine imamo veće ambicije. Odemo li dalje nikad se ne zna što se može dogoditi.

Prevladava optimizam, iako su Španjolci favoriti?

Prirodno mjesto

- Ne kažem da smo uvjereni kako smo bolji, ili da ćemo ih sigurno dobiti, jasno je da igramo protiv velikog kluba. Međutim, pošteno ćemo se boriti, pa što bude.

Ove sezone imate mnogo oscilacija u rezultatima, lani ste bili treći u Bundesligi, sada držite tek osmo mjesto na tablici. Je li to posljedica igranja u Ligi prvaka?

- Bilo je tu svega. Pogodilo nas je dosta ozljeda, usto je došlo nekoliko novih igrača, sada smo počeli bolje, dvije smo utakmice zaredom pobijedili, u dobrom smo raspoloženju i jedva čekamo ovaj susret.

Jeste, počeli ste pobjeđivati taman kada se treneru Rogeru Schmidtu radilo o glavi i stavio je vas na mjesto stopera. Imali ste dva vezana poraza, od Borussije Mönchengladbach i Hamburger SV-a, pred utakmicu s Eintrachtom govorilo se da je presudna za ostanak trenera i onda je u vatru ubacio hrvatskog reprezentativca kojem je prije toga u tri utakmice u 2017. godini povjerio mizerne 24 minute.

- Ha, ha, ne znam što reći. Cijela momčad sada dobro igra, sretan sam što sam opet u sastavu. I zadovoljan sam.

U trenutku razgovora nije znao hoće li istrčati u startnih 11, njemački mediji ga nisu najavljivali, iako u ta dva susreta, u kojima je odigrao po 90 minuta kao stoper, njegova je momčad pobijedila 3:0 i 3:1.

- Stopersko mjesto je moje prirodno, na njemu se najbolje osjećam i najviše mogu pružiti. Glavno je da sam zdrav, ostalo će sve doći na svoje mjesto.

Kako vam se čine suparničke špice, Griezmann, Gameiro, Carrasco…

- Svi su opasni, mi ćemo se truditi da ne dođu u priliku pa ćemo vidjeti. Spremni smo da ih držimo što dalje od naših vrata.

Madridski Atletico je jači od goleme većine rivala koje susrećete u Bundesligi, trka, borbenost, taktička disciplina…

- Jesu drukčiji od njemačkih klubova, pripremili smo se. Svakom susretu pristupamo jednako, imamo svoj način na koji igramo, ne možemo trenirati za svakog drukčije. Dobro, razlikuju se neki detalji. Svi zajedno gledamo video s karakteristikama rivala i upoznati smo s onim što se može od njih očekivati.

Nisam se čuo s Vrsaljkom

U čemu vi vidite najveću snagu Simeoneove momčadi?

- Moć im je ekipni nastup. Kao i svakoj momčadi, kad svi djeluju kao jedan, to je velika snaga. To im je najveća prednost. Diego Simeone? Daje ekstra motiv igračima svojim “nabrijanim“ stilom, ali imamo i mi trenera koji također na takav način reagira.

Jeste li se čuli sa Šimom Vrsaljkom?

- Nisam. Vidjet ćemo se na stadionu. Nije bilo internih najava, što se nas dvojice tiče.

Postoji li bitna razlika između utakmica Lige prvaka i njemačkog prvenstva?

- Liga prvaka je nešto posebno, iako se i u ovdašnjoj ligi može svakoga dobiti i od svakoga izgubiti. No, na međunarodnoj sceni su protivnici i igrači koje ne susrećemo svaki dan, dobro je što smo tu, to je privilegija.

Protekli tjedan je bilo visokih rezultata, na ovom susretu držite da neće biti puno golova?

- Pa, ne znam, ne bi trebalo biti.

Linker
05. svibanj 2024 05:51