Thomas Tuchel

 GLYN KIRK Afp
DOBRE VIJESTI ZA MODRE

Tjedan dana prije okršaja s Dinamom Chelsea ne izgleda dobro, a Tuchel panično traži još tri pojačanja

Chelsea ne izgleda dobro, a Tuchel u ovom trenutku ne izgleda kao trener koji zna kako izaći iz problema
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 09:18

Dobra je to vijest i za Dinamo kojem Chelsea već za tjedan dana stiže u Maksimir, na otvaranje ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Tuchela navijači prozivaju, traže čak i njegovu ostavku, nakon što je Chelsea dobio samo dva od prvih pet mečeva prvenstva, Tuchelu nije lako pogotovo imajući u vidu da je novi vlasnik Todd Boehly već potrošio više od 190 milijuna eura na pet novih igrača, a na taj popis treba dodati i Fofanu koji je već dogovoren, te čiji će dolazak iz Leicestera stajati novih 86 milijuna. Gvardiola tu nećemo brojati.

image
GLYN KIRK Afp

Međutim, Tuchel traži nova pojačanja i navodno bi još trojica igrača trebala potpisati do kraja prijelaznog roka. Tuchel se nada da će već od sutra imati na raspolaganju napadača Barcelone Pierre-Emericka Aubameyanga, krilnog napadača Evertona Anthonyja Gordona, kao i Wilfrieda Zahu iz Crystal Palacea, još jednog krilnog igrača.

No, Tuchela čekaju neizvjesni sati. Pogotovo s Gordonom, koji mu je velika želja. Everton ga ne želi pustiti, jer je jako važan u viziji Franka Lamparda. Što se Zahe tiče, njegova situacija je slična Gordonovoj. On je vitalan za svoj tim i menadžera, ali ima još samo 12 mjeseci do kraja ugovora, tako da bi on i mogao doći.

Za kraj, što se tiče Aubameyanga – on je možda i najizgledniji za dolazak u redove Bluesa. Pregovori traju već neko vrijeme. Vjeruje se da je posljednja prepreka koja ostaje u pregovorima dogovor oko konačne odštete, kao i dvogodišnji ugovor na kojem igrač inzistira.

Linker
02. svibanj 2024 13:47