REUTERS
(NE)OČEKIVANI JUNAK

'TJERAJU' GA VEĆ GODINAMA, PROŽIVLJAVA KALVARIJU, A JEDAN JE OD JUNAKA POVIJESNOG USPJEHA 'Eto novog golmana za Real Madrid!'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. svibanj 2018. 21:29

“Ošišao sam se i svježe izgledam, eto novog golmana za Real Madrid”. Suptilno, opušteno i bez gorčine, tako se Keylor Navas bori s teretom stalnog dovođenja novog vratara na Bernabeu.

Dvije godine traje ta kalvarija povjerenja u Kostarikanca, koji je od dolaska u Real postupno i sigurno prerastao u velikog oslonca madridskih trofejnih uspona. No, Florentino Perez ima drugačije vizije.

Nije da bi otpustio Navasa, naravno, ali želi top po kvaliteti i glamuru golmana za duži period. Već je bio dogovorio De Geu, ali se onda ispriječilo kašnjenje dokumentacije te je u pola noći zadnjeg dana prijelaznog roka otpao transfer. Uslijedilo je otvoreno pozivanje Courtoisu iz Chelseaja, čija supruga i dalje živi u Madridu (bio je član Atletica), da bi se nova etapa golman tour dogodila zimus. Perez je već potpisao s Kepom, odličnim golmanom Athletich Bilbaoa, ali se njegovom dolasku usprotivio trener Zidane. On ima ogromno povjerenje u Navasa i ne želi da ga išta poremeti tijekom sezone...

Navas je Zidaneu i Realu uzvratio na tipičan mu način. Protiv Bayerna je spašavao opasno nagnuti brod Blancosa i pridonio trećem uzastopnom finalu Lige prvaka. Kao što je dao svoj doprinos mnogim trofejima i pobjedama Reala u protekle 4 godine. Navas je u 32. godini, nije atraktivan marketinški, ali ga suigrači, navijači i mediji obožavaju. Nakon Bayerna sve će to biti još intenzivnije, iako smo sigurni da će Perez kupiti još jednog golmana na ljeto. Činjenica da unatoč tim pritiscima sjajno brani, puno govori o izvanrednom Navasu.

Navas u Realu

135 odigranih utakmica

130 primljena pogotka

44 čistih mreža

10 trofeja

Linker
19. svibanj 2024 13:14