Oscar Bobb

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PRVIJENAC U LIGI PRVAKA

Tko je ‘anonimac‘ koji je zabio Zvezdi? Poznat je i Hajduku, a najavljuju ga kao novog ‘superstara‘

Istaknuo se i u U-21 momčadi, za koju je direktno sudjelovao u 40 pogodaka tijekom 60 nastupa
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2023. 21:15

Kako se i očekivalo, Pep Guardiola u Beogradu je protiv Crvene zvezde dao ponudio minutažu mladim nadama Manchester Cityja. Tako su aromu Lige prvaka od prve minute osjetili Oscar Bobb i Micah Hamilton, a s klupe je umjesto Matea Kovačića ušao Mahamadou Susoho.

Sve su to imena koja će, nadaju se u domu Građana, svijet tek upoznati, a Bobb i Hamilton već su se u srijedu posebno istaknuli pogocima u 3:2 pobjedi engleske momčadi. Prvi je u ovom trenutku malo zanimljiviji, ne samo zato što je prema ocjeni Sofa-Scorea zaradio najvišu ocjenu (7,6) u svojoj momčadi, već i zato što smo ga i ranije vidjeli u akciji na dobro nam poznatom podiju.

Bobb je, naime, dosad branio boje Manchester Cityja u omladinskom pogonu. Protiv Zvezde je igrao u špici napada, no originalno je veznjak. Radi se o napadaču norveške nacionalnosti, koju je uzeo od majke, a otac mu je iz Gabona. U City je ušao u srpnju 2021. i kalio vještine počevši od razreda U-18, pa sve dok ljetos nije potpisao profesionalni ugovor s prvom momčadi.

Možda ćete se prisjetiti, Bobb je zaigrao protiv - Hajduka. Ne samo zaigrao, već i zatresao mrežu Borne Buljana. Radi se o prošlosezonskoj Ligi prvaka mladih, Bijeli su se suprotstavili Građanima u osmini finala i na jednu utakmicu izborili 2:1 pobjedu. Upravo je Bobb postigao pogodak za Manchester City i smanjio prednost Hajduka, ali do kraja je ipak ostalo stajati 2:1 za splitski klub.

Istaknuo se Bobb i u U-21 postavi Cityja, za koju je direktno sudjelovao u čak 40 pogodaka tijekom 60 odrađenih nastupa. Namjestio je 27, a postigao 13 golova, što je uvjerilo Guardiolu da ga povede na ovosezonske pripreme u Aziji. Po dolasku u City, klub ga je javnosti opisao kao "nevjerojatno tehnički nadarenog igrača". Istaknuli su njegovu izvrsnu kontrolu lopte i sposobnost driblinga, te "pronicljiv nogometni mozak" koji ga je izdvojio od vršnjaka. Guardiola je, pak, kazao da je zadovoljan njegovom prilagodbom.

Oni koji malo duže prate Bobba, poput novinara Daniela Murphyja, kažu da se radi o igraču impresivnog uspona, a brzopleti engleski mediji već ga najavljuju kao novog "superstara" Norveške nakon Erlinga Haalanda i Martina Odegaarda.

Linker
18. svibanj 2024 12:02