OLI SCARFF Afp
KLOPP NAKON SLAVLJA

‘To je ono sam želio vidjeti! Mi ne sumnjamo u našu kvalitetu, nitko ne sumnja, ali to je dio problema‘

‘Svi smo se složili da moramo nešto pokazati i to smo učinili u vrlo teškoj utakmici protiv jako dobrog protivnika‘
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2022. 06:57

U skupini A se odlučivalo o pobjedniku skupine te o trećeplasiranom klubu na ljestvici koji nastavlja put u Europskoj ligi. Liverpool je imao malu šansu za dolazak na prvo mjesto, ali samo uz uvjet domaće pobjede protiv Napolija i to veće od 4-1 s koliko je sjajna talijanska momčad pobijedila Liverpool na svom stadionu.

Liverpool je bio bolji tijekom prvih 45 minuta. Napadao je, prijetio, ali gosti s juga Italije su sačuvali svoju mrežu netaknutom. Prvo se zatresla domaća mreža i to u 53. minuti, ali je pogodak Ostigarda glavom poništen zbog minimalnog zaleđa.

Liverpool je ipak na kraju pobijedio 2-0 pogocima Salaha u 85. i Nuneza u 98. minuti čime je prekinut niz Napolija od čak 13 pobjeda u svim natjecanjima.

image
OLI SCARFF Afp

- Ovo je ono što sam želio vidjeti. Svi smo se složili da moramo nešto pokazati i ti mo učinili u vrlo teškoj utakmici protiv jako dobrog protivnika - rekao je Klopp, pa nastavio:

- Ne sumnjamo u našu kvalitetu. Mislim da nitko ne sumnja u tu kvalitetu, ali to je dio problema. Ne pokazujemo to dosljedno. Zato spominjem drugi gol protiv Leedsa kao primjer za situaciju u kojoj se nalazimo. Tražimo igru ​​čak i kada se ona događa oko našeg šesnaesterca. Možete vidjeti da nitko ne želi da Leeds ima ubačaj sa strane. To je dio situacije u kojoj se nalazimo. Tu moramo napraviti pravi korak i večeras smo to učinili.

- Kad smo se branili, branili smo se svime što imamo. Bili smo stvarno kompaktni, jako blizu duela i onda smo u tim situacijama pokazali odlučnost.

- Napoli je u ovom trenutku prava sila i zato nam je večeras moglo biti izuzetno teško, ali dečki su odigrali stvarno dobru utakmicu. Opet, dosljednost i stabilnost je ono što trebamo dobiti. Izvući ćemo dobre stvari iz ove utakmice.

Linker
13. travanj 2024 12:48