Igor Tudor

 CHRISTOPHE SIMON Afp
REAKCIJE IZ FRANCUSKE

‘To me strahovito živcira!‘; Tudor se oglasio nakon velikog kiksa, javio se i njegov igrač: ‘Nevjerojatno!‘

‘Nogomet nam trenutno ne daje ni malo od onoga što smo objektivno zaslužili‘, kaže HR stručnjak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2022. 00:19

U dramatičnom posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka rasplela se zavrzlama skupine D - i to s najgorom mogućom posljedicom po hrvatskoga trenera Igora Tudora.

Njegov Olympique Marseille imao je u rukama vodstvo u prvome poluvremenu (dakle, zajamčeno prezimljavanje u Ligi prvaka), potom i neriješen rezultat protiv londonskog Tottenhama (zajamčeno prezimljavanje u Europskoj ligi), da bi doslovce u posljednjim sekundama primili gol za poraz od 2:1 - što je ujedno značilo i ispadanje iz oba europska natjecanja.

Tudor je bio vidno uznemiren i razočaran nakon bolnog poraza:

"U zadnjim minutama vladala je potpuna pomutnja, bilo je galame. Nažalost, to nas je koštalo. Na kraju sam tražio od igrača da ne idu previše naprijed, da se ne bi raspale linije. Ali bilo je puno buke, riječi nisu dopirale do mojih nogometaša. Oni su jednostavno samo htjeli postići pogodak."

O tome da igrači nisu nužno bili svjesni formacije i dogovora u vezi svog postavljanja, odnosno držanja linija: "Nisu čuli, bilo je puno buke. (...) Nismo pričali o ostalim rezultatima u skupini. Željeli smo da igrači mislima ostanu u isključivo u igri te da ne razmišljaju o drugim okolnostima", podijelio je Tudor svoje opservacije i prokomentirao prvi gol Spursa:

"Nismo dobro krenuli u drugu trećinu. Primili smo gol, zatim smo opet počeli dominirati, ali bilo je kasno, to jednostavno nije bilo dovoljno."

image

Igor Tudor

NORBERT SCANELLA/PANORAMIC/PROFIMEDIA Norbert Scanella/panoramic/profimedia

O uvođenju Seada Kolašinca:

"Kolašinac je ušao jer je napadački orijentiran igrač. Pokušali smo generalno biti dosta ofenzivniji, pogotovo se to odnosi na ulazak Cengiza Ündera. Sve bi bilo drugačije da je Kolašinac zabio - u tom slučaju, mi bismo nastavili u Ligi prvaka."

Na kraju je zaključio:

"Gledajte, odigrali smo dobru utakmicu protiv vrlo jakog protivnika. No, to nije bilo dovoljno. Trenutno nam ne ništa ide u prilog i nogomet nam ne daje ni malo od onoga što smo objektivno zaslužili. To me strahovito živcira, ali me i čini tužnim."

Branič Marseillea Jonathan Clauss također je bio neutješan:

"Utakmicu smo, po mom mišljenju, počeli na visokoj razini. Ovaj pogodak prije poluvremena nagradio je sav naš uloženi trud. Loše smo, pak, krenuli u drugu trećinu, manje smo parirali presingom, oni su bili agresivniji. Ono što posebno ljuti je ovaj gol u zadnjoj sekundi. U tim trenucima trebali smo znati da držimo treće mjesto u skupini, a mi krenemo jedan protiv trojice. Nevjerojatno što smo napravili. Postoje utakmice - kad ih ne možeš dobiti, moraš znati ne izgubiti ih. Ovaj će poraz boljeti", s tugom je poručio Clauss.

Na kraju je prvo mjesto D skupine pripalo Tottenhamu s ukupnih 11 bodova, bod manje na drugome mjestu ima frankfurtski Eintracht, treći je lisabonski Sporting sa sedam osvojenih bodova, a na posljednjem se mjestu skrasio Marseille s konačnih šest bodova.

Linker
25. travanj 2024 13:00