Ronald Gorsic / CROPIX
USPOREDBA DVOJICE FANTAZISTA

TO ŠTO JE ODIGRAO OLMO JE BILA JASNA PORUKA ŠPANJOLSKOM IZBORNIKU Dinamov dragulj je u potpunosti zasjenio ponajboljeg nogometaša Atalante

DANI OLMO - JOSIP ILIČIĆ Olmo dirigirao modrim orkestrom, Iličić je samo dodao nekoliko lopti.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. rujan 2019. 10:54

Svaki Dinamov navijač mora reći: "Hvala vam, nogometni bogataši." Dani Olmo odigrao je izvrstan Euro U-21, no premda su i u Dinamu očekivali da će ovog ljeta napustiti Maksimir, sjajni Španjolac predvodi Modre u Ligi prvaka. Na pamtimo kad su navijači Dinama zadnji put dobili tako dobru vijest na kraju prijelaznog roka.

Robert Moreno neće moći dugo odolijevati da ga sa šireg popisa A reprezentacije uvrsti među 23, ako mu nije bilo dovoljno što je MVP finala Eura mladih, i što je bio jedan od najzaslužnijih za titulu prvaka, kako je krenuo u Ligi prvaka i izbornik La Roje morat će mu ispisati poziv.

Možda Španjolci nisu dovoljno vjerovali u Olma, nije isključeno da ih je kočilo to što mu u zagradi iza imena stoji Dinamo jer upravo od klubova s Pireneja očekivalo se da će uplatiti koliko god Modri traže, ali nakon Atalante vjerojatno su do kraja spoznali tko je Olmo, ali i koliko dobar može biti današnji Dinamo. Nakon Danijeve još jedne briljante večeri u kojoj se poigravao sa starterom Nizozemske De Roonom, a potpuno zasjenio rivala na polušpici s druge strane Josipa Iličića, u mnogim se klupskim salonima udaraju po glavi "zašto ga nismo kupili". Njegova će cijena rasti iz dana u dan.

Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka  2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: slavlje Dinama.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

"Svaka čast“ Dinamovi navijači mogu reći Upravi Dinama koja je postavila čvrsto - ili 40 milijuna eura, ili nema prodaje. Mnogi bi ga drugi dali ispod cijene s klasičnom izlikom "igrač vrijedi koliko se za njega ponudi". No, u Dinamu su znali koliko Olmo doista vrijedi.

Iako nam je nakana bila napraviti usporediti Olma i Iličića, priča je samo o Olmu, izvodio je piruete kao klizači na ledu, dirigirao poput Herberta von Karajana i jednostavno dominirao. Iličić je dao nekoliko lopti, namjestio i šansu Zapati, ali slovenski reprezentativac nije mogao ove srijede u istu rečenicu s Dinamovim asom. To je nogomet najviše europske klase.

Linker
04. svibanj 2024 20:56