Kaos pred stadionom

 SCREENSHOT TWITTER
LUDNICA PRED STADIONOM

Totalni kaos prije utakmice Lige prvaka: ‘Policija je bacila navijača s tribine, osjećao sam se bespomoćno‘

Najavljuju se žalbe koje će ovoga puta teško proći. Stotine navijača ostale su ispred stadiona
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2023. 13:50

Osim trilera na samoj utakmici, uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka između Porta i Intera na Dragau ponudio je i onu drugu, manje lijepu, navijačku stranu priče. Talijanski mediji pišu o kaosu na tribinama stadiona u Portu. Sve je počelo još u utorak tijekom popodneva. Iz portugalskog kluba tada su objavili da navijače Intera neće puštati niti na jednu tribinu osim one gostujuće, čak niti ako su prethodno od Porta, na licu mjesta kupili ulaznice za neku drugu tribinu.

Kaos se nastavio po gradu do utakmice, a na stadion nije ušlo preko tisuću navijača Intera koji su imali valjane ulaznice za utakmicu. Talijani pišu, a na društvenim mrežama provlače se i detalji o postupanju portugalske policije u vremenu utakmice. Dakle, nakon što je postalo jasno da gomila Interovih navijača neće moći na stadion jer im Portugalci niti nakon silnih pregovora to nisu dopustili, navodno se dogodio i veliki incident.

Navodno je portugalska policija s gornjeg kata stadiona Dragao "bacila jednog navijača Intera" među masu koja je čekala za ulazak na stadion.

- Bio sam blizu vrha tribine kada sam vidio nešto što niti jedan navijač ne bi trebao vidjeti kada ide gledati utakmicu. S balkona iznad mene doletio je navijač Intera koji je bio bačen među masu od strane policijskog službenika. Naravno, kada su to vidjeli Interovi navijači, nastao je opći kaos. Osjećao sam se bespomoćno. Policija ne čini ništa kako bi nam objasnila što se događa - napisao je jedan Interov navijač na Twitteru.

Mnogim navijačima Intera dogodilo se da nisu ušli na stadion "jer su Talijani", čak se i navijačima s djecom nije dopuštao ulazak na druge tribine.

Inter je najavio žalbu UEFA-i, nadaju se istom ishodu kao i onom s prošlosezonskog finala Lige prvaka, no ovoga puta radi se o internim pravilima Porta, a ne UEFA-e koja je organizator finala. Pa će bilo kakva žalba teško proći...

Linker
23. travanj 2024 09:40