Antonio Conte

 JUSTIN TALLIS Afp
JOŠ JEDNA SUŠNA SEZONA

Tottenham opet neće osvojiti ništa: Conte najavio odlazak, evo tko bi mogao preuzeti Perišića i društvo

Nakon ispadanja od Milana u Ligi prvaka, Conte se raspričao, ali nije otkrio sve karte
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. ožujak 2023. 07:37

Antonio Conte ostao je stidljiv po pitanju svoje budućnosti u Tottenhamu nakon što su Spursi ispali iz Lige prvaka od AC Milana. Kraj utakmice bio je popraćen je glasnim zvižducima domaćih navijača, koji čekaju trofej više od 15 godina i "još su u mraku". Conteov ugovor istječe na kraju sezone i dok ga Spursi imaju opciju produljiti za još jednu godinu, 53-godišnjak navodno razmišlja o povratku u Italiju.

"Ovo nije pravi dan da govorim o svojoj budućnosti", rekao je Conte nakon ispadanja Tottenhama iz Lige prvaka. "Imam ugovor s Tottenhamom, Tottenham jako dobro zna što ja mislim. Na kraju sezone ćemo se sastati i donijeti odluku."

Potom se Conte malo raspričao.

"Godinu i tri mjeseca otkako sam trener Tottenhama, uvijek govorim iste stvari. Treba nam vremena jer u ovom trenutku nemamo čvrste temelje da budemo konkurentni, da se borimo, da pobjeđujemo, barem po mom mišljenju. Pokušali smo raditi, shvatiti koji su pravi igrači za nastavak stvaranja čvrstih temelja i na tržištu transfera pokušati pronaći rješenje za poboljšanje momčadi. Ali u ovom trenutku klub vrlo dobro zna što su moja razmišljanja i imam odličan odnos sa svojim predsjednikom, s Fabiom Paraticijem. Ali to ne znači da im neću reći koja je moja vizija."

Iz svega toga da se naslutiti da je Antonio Conte na izlaznim vratima. Problem je u tome što mu je momčad nakon godine i pol dana u blagom padu, umjesto da kontinuirano napreduje.

Mauricio Pochettino je s druge strane navodno već jako blizu povratka u klub u kojem je ostavio sjajan i dubok trag, premda ni on nije osvojio trofej. Pochettino je zainteresiran za povratak, jer realno nakon odlaska iz Tottenhama nigdje nije uspio napraviti posao zbog kojeg je bio doveden. A u Tottenhamu ga svi u klubu i dalje jako cijene...

Linker
13. travanj 2024 19:15