Vincent Kompany

 LLUIS GENE Afp
KOLIKO ĆE NAUKA TRAJATI?

Trener Bayerna kao ‘bully‘ iz osnovne: ‘Manji‘ na udaru, a kad dođe snagator, slijedi uvijek isto obećanje

Ne čudi da je Ebrel nervozan, pa upravo je on zatvorio vrata povratku Hansija Flicka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. listopad 2024. 12:14

Finale ovosezonske Lige prvaka odigrat će se na Allianz Areni, to je razlog više zašto se navijači Bayerna nadaju da će vidjeti svoje nogometaše u akciji 31. svibnja, no nastavi li momčad Vincenta Kompanyja ovim tempom, završnica natjecanja gledat će se iz "udobnosti" vlastitog doma. Belgijski stručnjak djeluje kao osnovnoškolski ‘bully‘. Zna se iživiti nad slabijima, ali kad naleti na snagatora iz svog uzrasta, brzo podvije rep i obećava ravnateljima (upravi Bayerna) da će se ipak primiti knjige.

- Moramo puno naučiti iz ovog poraza, naravno da je ovakav rezultat nedopustiv - ponavlja Kompany istu mantru, ovaj put s 23. mjesta ljestvice Lige prvaka.

No, dokle će to učenje trajati? Ne ide protiv Bayer Leverkusena (1:1), ne ide protiv Aston Ville (0:1), ne ide protiv Eintracht Frankfurta (3:3), a sad će Barcelona (1:4) ostati duboka trauma. Lijepo je imati volju za učenjem, ali ako do kraja polugodišta skupljate jedinice u imeniku, lako biste mogli pasti razred.

- Jesi li ti trener? Hoćeš da tebi damo licencu, pa da nam pokažeš kako se to radi? - nervozni je ispad sportskog direktora Maxa Eberla prema njemačkom novinaru koji uviđa da u Münchenu nešto ne funkcionira.

Naravno da je Eberl nervozan. Pa upravo je on spustio rampu Hansiju Flicku, kojeg je ostatak klupske vrhuške silno želio ponovo vidjeti na Allianz Areni čim je, negdje u veljači ili ožujku, postalo jasno da će Tuchel izletjeti na ljeto. Njemački list Kicker piše da su sumnje u Kompanyja sve glasnijeg odjeka, Belgijac obavezno mora dokazati da mu bavarski velikan ne predstavlja preveliki zalogaj, što dio publike tvrdi otkad je stigao u München.

Jedina pozitivna vijest za Bayern je nadolazeći raspored - Bochum, Mainz (Kup), Union Berlin, Benfica (LP), St. Pauli, Augsburg. Dogodi li se pogreška u ijednom od tih susreta, iskre ispod stolice Vincenta Kompanyja mogle bi se rasplamsati u gorući oganj.

Linker
25. listopad 2024 13:17