Graham Potter

 GLYN KIRK/AFP/PROFIMEDIA Glyn Kirk/afp/profimedia
ZNAJU ŠTO IH ČEKA

Trener Chelseaja najavio Dinamo s velikim oprezom: ‘Pa pogledajte što su nam napravili u Zagrebu!‘

Graham Potter otkrio je i zašto Mateo Kovačić jutros nije trenirao s prvom momčadi.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. studeni 2022. 16:37

Graham Potter održao je press-konferenciju za medije uoči finalnog ogleda E skupine Lige prvaka zakazanog za srijedu, kada će na Stamford Bridge istrčati zagrebački Dinamo u potrazi za europskim proljećem.

Chelsea je već osigurao svoje mjesto među 16 najboljih i sraz s aktualnim prvacima Hrvatske ni u kojem scenariju ne može ih stajati vodećeg mjesta skupine, što poteže užareno pitanje o sastavu s kojim će se Potter suprotstaviti treneru Anti Čačiću.

"Mislim da moramo imati poštovanja prema konkurenciji i svim timovima. Moramo se pripremiti za pobjedu, želimo adekvatno reagirati nakon razočaranja od prošlog vikenda. Odabrat ćemo momčad za koju vjerujem da može pobijediti", tajnovito je govorio o svojim zamislima i, čini se, pokušat će izliječiti frustracije poslije teškog 4:1 poraza od Brightona u subotu.

Potom je nastavio o očekivanjima:

image

Graham Potter

ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia

"Ne mislim da postoje dvije iste utakmice, nikada ne treba predviđati kako će ogled završiti. Moramo shvatiti da smo glavni jer igramo kod kuće. Dinamo ima opasne igrače, mogu iz obrane brzo prijeći u napad, dovoljno je pogledati gol koji su nam zabili u prvoj utakmici u Zagrebu da bismo to zaključili", prisjetio se slavnog podviga Modrih u prvom kolu, no tada je Londončane trenirao Thomas Tuchel.

Osjeća li Nijemčev nasljednik na klupi Chelseaja pritisak zbog neslavnog rezultata u Brightonu?

"Zbog jedne utakmice? Ljudi mogu govoriti što god žele. To je dio života, shvatite kad ste u ovakvom klubu, samo 90 minuta vas dijeli od krize", kazao je.

Englezi su prije Potterovog obraćanja javnosti iznijeli informacije da Mateo Kovačić nije trenirao s ostatkom momčadi u utorak ujutro. Radi se o ozljedi potkoljenice koju vuče za sobom već neko vrijeme, ali svejedno uspijeva igrati na očekivanoj razini. Potter još nije odlučio što će biti s našim reprezentativcem.

"Kovačić jutros nije trenirao iz preventivnih razloga, odluku o njegovom angažmanu protiv Dinama donijet ću kasnije. Ne možemo računati ni na Kepu, a Koulibaly nam je na raspolaganju", otkrio je za kraj.

Linker
25. lipanj 2024 08:53