IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
MAJSTOR S LOPTOM

Trener Hrvata koji je zablistao u Ligi prvaka: ‘Da ne pije kavu i ne bulji stalno u mobitel...‘

Marko Tolić dvama je pogocima osigurao Slovanu plasman u elitno natjecanje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2024. 15:24

Nogomet je izvor priča bez dna. Prije nekoliko tjedana Slovan iz Bratislave razmišljao je o razmjeni sjajnog tehničara, koji doduše nije puno trčao. Da se transfer dogodio, najuspješniji slovački klub možda danas ne bi slavio povijesni plasman u Ligu prvaka, piše slovački portal Šport.sk, a jasno, radi se o Marku Toliću, junaku slovačkog kluba u kvalifikacijama za elitno natjecanje.

Toliću su zamjerali da je u kvalitativno i fizički zahtjevnijim utakmicama, posebice u europskim dvobojima ostajao po strani, uskakao je tek na koju minutu ili uopće nije igrao. Do ovih kvalifikacija...

- Mislim da bi u Celju igru bazirali na njegovim ofenzivnim sposobnostima. Pokušavamo učiniti isto - rekao je trener Slovana prekaljeni Vladimir Weiss.

image

Marko Tolić

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Slovački mediji konstatiraju kako Tolić “svojim potezima na terenu podsjeća na virtuoze od prije dva desetljeća, kada se nogomet nije toliko vrtio oko rada i kilometraže. Ima briljantnu tehniku ​​i briljantnu ideju. Ove sezone dodao je pokretljivost i postaje igrač europskih standarda”.

Trener Weiss od njega traži još više.

- Kad ujutro ne bio pio kavu, i ne bi gledao u mobitel te da radi nešto dodatno svaki dan 20 minuta... Onda vjerojatno ne bi igrao za Slovan, jer on je megatalent s loptom - rekao je nakon ulaska u ligašku fazu Lige prvaka.

Prije mjesec dana trener je kazao:

- Danas trči više nego prije. Glava mu je fantastična, pogotovo što se ideje tiče. Ima briljantne stvari, ali za veliki nogomet moramo i trčati. Ide mu sve bolje i bolje, samo tako neka nastavi. On je vrijedan igrač, uvijek nešto smisli.

Linker
05. rujan 2024 10:42