Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
POSLJEDNJI PLES U LIGI PRVAKA

TRENER MODRIH NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV TALIJANSKOG DIVA 'Ne bojim se velikog poraza! Pokušat ćemo izgledati kao momčad i uzeti taj bod'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2016. 13:02

Dinamo će u srijedu odigrati i svoju posljednju utakmici ove sezone u Ligi prvaka, a u 6. kolu očekuje ih susret protiv talijanskog diva Juventusa u Torinu.

Trener Ivajlo Petev i Filip Benković najavili su ovaj susret uoči putovanja u Italiju gdje će tražiti prve bodove, ali i pogodak u ovogodišnjem izdanju najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

- Predstoji nam posljednja utakmica Lige prvaka, pokušat ćemo odigrati dobro, da izgledamo kao momčad. Juventus je sjajna momčad i u međusobnoj utakmici možemo samo izvući pozitivne zaključke. Samo Jonasa nema zbog tri žuta kartona dok svi ostali koji su u kadru mogu započeti sutrašnju utakmicu.

- Ne bojim se velikog poraza i psihološkog utjecaja na momčad. Nadam se da će svi koji sutra zaigraju odigraju dobro, sa željom, htijenjem i borit ćemo se za svaku loptu. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu - nadodao je Petev koji se osvrnuo na pitanje kako Dinamo ove sezone u Ligi prvaka još nije osvojio bod niti postigao pogodak: - Pokušat ćemo sutra, znamo da će biti teško, nama je motiv igranje u Ligi prvaka.

Kakva je atmosfera u momčadi nakon derbija?

- Analizirali smo kako smo igrali i atmosfera je dobra. Još jednom ponavljam, sami smo krivi zbog mnogobrojnih promašenih prilika u prvom dijelu i pogotka koji smo primili - zaključio je trener prije odlaska u Torino.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Mladi stoper Filip Benković proteklih nekoliko utakmica odigrao je besprijekorno, uvijek pravovremen, dominantan u skoku bez greške u igri. Protiv Juventusa očekuje ga međusobni sraz s najboljim hrvatskim napadačem, Mandžukićem.

- Znamo svi kako je Mandžukić napadač svjetske klase te znamo njegove mogućnosti. Međutim, ne smijemo se nikog bojati, već pokušati odigrati svoju igru.

Za kraj Benković je govorio o atmosferi u svlačionici:

- Dobra je atmosfera nakon derbija s Rijekom, iako nam je žao što nismo iskoristili prilike koje smo imali. Okrećemo se dalje, moramo nastaviti raditi naporno, jer je jedino to pravi put.

Linker
30. travanj 2024 01:22