Henning Berg (DESNO)
 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
SAME POHVALE HRVATIMA

Trener Omonije u Zagrebu: ‘Dinamo je veliki favorit! Trebat će nam mnogo ključeva da bismo prošli‘

‘Pa Dinamo je igrao u četvrtfinalu Europske lige, a prije toga izbacio je Tottenham‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2021. 22:53

Na presici u Maksimiru trener Omonije, Norvežanin Henning Berg, na startu je kazao da njegova momčad više nema problema s koronavirusom, te da su svi oni koji su svojevremeno bili pozitivni sada u - momčadi. Dobio je pitanje koje bi igrače Dinama izdvojio kao najopasnije, te koji je ključ uspjeha protiv Dinama...


- Trebat će nam mnogo ključeva da bismo prošli momčad kakva je Dinamo. Igramo protiv jako dobrog suparnika. Prošle sezone je Dinamo igrao u četvrtfinalu Europske lige, a prije toga izbacio je Tottenham. Znamo da igramo protiv kluba koji je na vrlo visokoj razini, s mnogo kvalitetnih igrača. Neću posebno spominjati njihova imena, ali znamo da je Dinamo iznimno napadački nastrojena momčad, žele dominirati, prošle sezone su lako osvojili prvenstvo, a bili su jako dobri u Europi. Za nas će ova utakmica biti vrlo veliki izazov. Ali, isto tako i ogroman test nas samih, pokušat ćemo odigrati najbolje što znamo - kazao je Berg.

Na pitanje je li Dinamo favorit, rekao je:


- Nema sumnje da je Dinamo veliki favorit! Pogledajmo samo kakve je rezultate ostvario prošle sezone. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe, pokušat ćemo im parirati, te naravno doći do uspjeha.


Zanimljivo, nije se mogao sjetiti kad je u dresu Manchester Uniteda gostovao u Maksimiru 1999. godine. Kazao je da je to bilo dosta davno...



Dinamovci su već presuđivali Omoniji


U prve tri Omonijine europske sezone u povijesti iz natjecanja su je izgurali raniji proslavljeni Dinamovi treneri i igrači. U njezinu prvom izlasku u Europu, ujesen 1965. godine u Kupu pobjednika kupova, zaustavio ju je grčki Olympiacos, kojeg je s klupe predvodio jedan od najvažnijih trenera u povijesti purgerskoga kuba, Mađar Marton Bukovi. Već sljedeće sezone na prvoj stepenici Kupa prvaka bolji je bio München, za kojeg je tada nastupao raniji znameniti maksimirski vezist Željko Perušić.

Sljedeći europski izlazak Omonije bio je ujesen 1972. kad ju je u 2. kolu Kupa prvaka svladao Bayern, na čijim je vratima bio proslavljeni Zlatko Škorić, po mnogima najbolji vratar u Dinamovoj povijesti.

Linker
18. travanj 2024 22:31