Photo by Epsilon/Getty Images
GLAVNA TEMA

TRENER U HRVATU PRONAŠAO IDEALNOG VOĐU, A SUIGRAČ ISPALIO IZJAVU KOJA JE NASMIJALA JUNAKA MOSKVE 'To je rekao? Ne mogu se složiti, Luka je najbolji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2018. 15:17

Nikola Vlašić u utorak je navečer srušio Real Madrid i tako u Moskvi priredio najveću senzaciju drugog kola Lige prvaka.

Ruska je ekipa na krcatom Lužnjiki stadionu slavila s 1:0, a pogodak mladog hrvatskog reprezentativca pao je već u drugoj minuti susreta.

Vlašić je nakon rušenja Reala postao četvrti igrač u povijesti ruskih klubova koji je zabio dva kola zaredom u Ligi prvaka te drugi koji je to napravio za CSKA. Takvo nešto polazilo je za rukom Šmarovu iz Spartaka, Doumbiji iz CSKA i Ryazantsevu iz Kazana. Vlašić se od nabrojanih ističe po tome jer je to napravio u svojim debitantskim nastupima u elitnom natjecanju.

"Počeli smo utakmicu prema planu. Moj pogodak? Vidio sam loše dodavanje, ubrzao, presreo loptu, prošao i pucao. No, i nakon toga smo bili svjesni da je Real najjača momčad na svijetu, koja je snažno napadala. Morali smo igrati kompaktno, posebice u obrani, te ne dopustiti im da imaju puno prekida blizu kaznenog prostora, što smo i učinili. Zaslužili smo pobjedu", komentirao je mladi Hrvat nakon utakmice.

Vlašićem su oduševljeni u ruskom velegradu pa se tako u moru pohvala našla i jedna njegovog suigrača koja je privukla posebnu pozornost. Naime, Nikita Černov je izjavio da bi nakon viđenog u ovoj utakmici Zlatnu loptu dao Vlašiću, a ne Luki Modriću.

Nikola se na to samo nasmijao pa komentirao:

"To je rekao? Ne mogu se složiti s njim. Luka je najbolji i zaslužio je tu nagradu", odgovor je mladog hrvatskog reprezentativca ruskim medijima.

21-godišnjeg Splićanina nahvalio je i njegov trener Viktor Gončarenko pod kojim Vlašić doživljava veliki igrački uspon.

"Bio je fantastičan, ne samo u ovoj utakmici već i u onima ranije. Čim je došao je shvatio da mora biti vođa u ovoj mladoj ekipi. On je jako ambiciozan i sada može ponosno reći da je njegov gol srušio Real Madrid", izjavio je strateg na klupi moskovske ekipe.

Linker
01. svibanj 2024 02:53