Julian Finney/Getty Images
VEČER ZA PAMĆENJE

TRENUTAK KOJI ĆE NIKO KOVAČ PAMTITI: PROŠLE GODINE GA JE KRITIZIRAO, SADA GA HVALI Legenda napokon rekla 'BRAVO' Hrvatu u kojeg se dugo sumnjalo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2019. 23:28

Vijest o Bayernovoj 7:2 pobjedi u Londonu protiv Tottenhama, prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka, glasno je odjeknula.

Niko Kovač i njegov Bayern su na krilima briljantnog Sergea Gnabryja (ocijenjen s maksimalnom desetkom u L'Equipeu, jedan od 11 igrača u povijesti kojem je to uspjelo, op.a.) deklasirali Spurse i izazvali oduševljenje izvršnog predsjednika kluba Karla-Heinzea Rummeniggea.

"Ova momčad ispisala je povijest. Želio bih čestitati našem trenerskom timu na čelu s Nikom, kao i cijeloj momčadi. Ono što smo doživjeli bilo je nevjerojatno", rekao je oduševljeni Rummenigge.

European Club Association (ECA) Chairman Karl-Heinz Rummenigge addresses a news conference after ECA's 17th General Assembly in Geneva, Switzerland, September 6, 2016.  REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse / REUTERS

Kada se uzme u obzir da je riječ o čovjeku koji se prošle sezone nije libio javno kritizirati Kovača u sezoni u kojoj je osvojio dvostruku krunu, takva izjava zbilja ima svoju težinu.

A pohvale stižu s punim pravom. Naime, sinoćnja pobjeda bila je druga najviša Bayernova u Ligi prvaka što se tiče gostujućih utakmica. Uvjerljiviji su bili samo 2014. godine kada su deklasirali Romu u Rimu sa 7:1.

"Na samom početku smo gubili 1:0, a onda smo odigrali nevjerojatnu utakmicu. Pa, pobijedili smo 7:2 momčad koja je igrala finale Lige prvaka prošle godine", dodaje Rummenigge, koji je sav ozaren poentirao:

"Često slušamo usporedbe između Bundeslige i Premierlige. A sada je Bayern dugoročno dokazao da je savršeno sposoban pobijediti vrhunsku premierligašku momčad."

Linker
26. travanj 2024 10:32