CROPIX
EUROPSKI REZULTAT DONIO DODATAN MIR

TRENUTAK ODLUKE U DINAMU, RASPRODAJA ILI...? Iz Maksimira su otkrili planove za budućnost

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 18:41

Sad kad je taj glavni cilj ostvaren, kad je Dinamo stanovnik Europe čitavu jesen, sad je vrijeme za odluke. Hoće li Dinamo baciti sve karte na Ligu prvaka, pokušati izboriti to natjecanje pod svaku cijenu? Ili će Modri ipak stati na loptu, zadovoljiti se Europskom ligom, okrenuti se prodaji igrača koji su već odavno u izlogu i kroz Europu polako uvoditi nove, mlade igrače?

- Mi smo sretni i zadovoljni što ćemo i 10. put zaredom biti dio europskih skupina, vidite i sami kako je malo klubova to uspjelo napraviti. Zadovoljni smo onime što je dosad napravio Zlatko Kranjčar. Liga prvaka nije imperativ, iako ćemo pokušati svi zajedno napraviti što je bolje moguće naš posao da uspijemo na tom putu - rekao nam je glavni Dinamov direktor Tomislav Svetina.

Zagreb, 240616.
Maksimir, Dinamo.
Predstavljanje novog trenera Dinama, Zlatka Cice Kranjcara.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

- Naš je cilj novi europski iskorak. Je li to proljeće u Europi ili još bolji nastupi u Ligi prvaka, to ćemo vidjeti, ali važno je da napredujemo.

Lisnica se ovog ljeta podebljala, možemo li onda očekivati kupovinu nekoliko igrača?

- Činjenica jest da većih financijskih problema nemamo, prodaja Pinta, Brekala i Pjace, te ovih minimalno šest milijuna eura od plasmana u Europsku ligu donose nam mir. Ali to ne znači da ćemo sad suludo kupovati, jer tko to može jamčiti Ligu prvaka? Pojačanja će biti, na nekima već radimo, razgovaramo, ali to ne znači da će svi oni doći.

Zagreb, 190716. 
Stadion Dinama.
Maksimir.
Press konferencija Marka Pjace koji je najavio da mu je sutrasnja utakmica protiv Vardara zadnja u dresu Dinama.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Došli smo do onog najzanimljivijeg, prodaje i odlazaka. Što je s Rogom, Ćorićem, Šifom...

- Ne žuri nam se, ne znam trenutačno što će biti, no kako god bilo, želimo biti jaki i konkurentni u Europi, nećemo stati s ovime što smo se plasirali, iako je to, kažem, veličanstven uspjeh.

U cijeloj toj priči istaknuo je Svetina i još jedan put.

- Nama je dakako želja i dodatno kroz Europu razvijati mlade igrače, to također radimo. Vidite, u Tbilisiju su igrali Sosa, Benković, Rog, Stojanović, tu je i Ćorić, na klupi Šemper, mladi su i Hodžić i Henriquez. Sve su to pozitivne stvari i naš je cilj da opet ostavimo trag u Europi.

Svetina to nije kazao, ali jasno je da bi na više odluka mogao utjecati ždrijeb. Radi se na više strana, kako čujemo, želi Dinamo zadržati i Schildenfelda, ponovno se razgovara sa Soudanijem za novi ugovor, još nisu u Maksimiru rekli “da” Napoliju za Roga.

No eto, taj plasman u skupinu europskog natjecanja donio je, osim rezultata i mira, i tu mogućnost da Modri još malo odvažu, pričekaju, razmisle i odaberu put koji će ih, kako kažu, učiniti još jačima. Možda ćemo nakon petka i ždrijeba znati više.

Linker
24. travanj 2024 17:40