Ilkay Gündogan

 Jose Breton/nurphoto/shutterstoc/shutterstock Editorial/profimedia
STIŽE KLJUČNI TRENUTAK

Trostruki prvak priznao gorku istinu: ‘Liga prvaka? Ja sam realist, vidim što drugi klubovi imaju...‘

Gotovo svako slavlje trnovit je put za Xavijevu momčad, u Napulju nisu izraženi favoriti
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. veljača 2024. 17:00

Realnost Barcelone je takva da uvjerljive pobjede u ovoj sezoni možete nabrojati na prste jedne ruke. Gotovo svako slavlje trnovit je put za Xavijevu momčad, zato se ni u Napulju ne mogu proglasiti izraženim favoritima iako u prvenstvu stoje znatno bolje, odnosno na trećem mjestu, dok je suparnik deveti u Italiji.

Povijest je na Katalonskoj strani - porazili su Napoli s ukupnih 4:2 osmini finala Lige prvaka 2020. te 6:3 u play-offu nokaut faze Europske lige pretprošle godine. Xavi ne može računati na Baldea, Alonsa, Sergi Roberta, Gavija i Torresa, dok je Joao Felix pod znakom upitnika. Ilkay Gündogan, koji je prošle sezone osvojio trostruku krunu s Manchester Cityjem, posve prizemno najavio je ogled, kazavši da Barça nije u prvom redu favorita za trofej LP.

- Ja sam realist, znam da nam je svima teško i da ne igramo u skladu s očekivanjima. Iskreno, druge momčadi imaju više mogućnosti i iskustva u ovom natjecanju, no sve je moguće ako se kvalificiramo u četvrtinu finala. Zato već u Napulju trebamo ostvariti dobar rezultat. To je za nas odlučujući trenutak, krećemo od nule i vrijeme je da podignemo razinu - poručio je veznjak Barçe uoči susreta.

Linker
26. travanj 2024 03:33