CHRISTOPHE SIMON Afp
NAKON ŠOKA U LP

Tudor pošteno priznao: ‘Pogriješio sam!‘; Zvijezda odgovorila: ‘Bio sam frustriran, ali Igor nije lud...‘

Igor Tudor na meti je kritika i ugrožena mu je pozicija nakon ispadanja iz Europe
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2022. 18:28

A sve je moglo biti drugačije da je u domaćem ogledu protiv Tottenhama osvojen makar i bod. Ali Tottenham je slavio s 2:1 golom u petoj minuti sudačke nadoknade, čime je Marseille ostao i bez trećeg mjesta i nastupa u Europskoj ligi. Tri dana nakon utakmice Tudor je bio samokritičan.

"Mislim da sam pogriješio. Payet je trebao igrati barem četvrt sata. To je trenerov posao, a svi griješimo. Moram biti samokritičan. Mogao sam povući drugačiju izmjenu umjesto Suareza", rekao je Tudor.

Oglasio se i sam Dimitri Payet koji je pokušao opisati trenutno stanje u svlačionici.

"Sve ovisi kako ćemo odigrati u zadnje dvije utakmice prije stanke. Eliminirani smo iz Lige prvaka, iz svih europskih natjecanja i u negativnoj smo seriji u prvenstvu. Mogli bi si reći da smo na samom dnu i da odustajemo, ali to nije stil ovog kluba. Razgovarali smo o svemu nakon završetka utakmice i najbolje je da ostanemo ujedninjeni, homogeni", objasnio je Payet.

Marseille će tako iskupljenje tražiti u nedjeljnom ogledu protiv Lyona.

"Najvažnije je da se vratimo brzo, već protiv Lyona. Za tu utakmicu neće biti potrebno motivirati igrače."

A kako se Payet osjećao kada ga Tudor nije odlučio uvesti u igru protiv Tottenhama?

"Bio sam jako frustriran što nisam na travnjaku, ali tako je svaki put kada ne igram. Ja uvijek ćelim biti na terenu i natjecati se, ali trener je taj koji donosi odluke i one se moraju poštovati. Da je Kola (Kolašinac) zabio gol iz one prilike danas ne bismo pričali o Payetu. Kada sam ja na svojoj razini, kada sam igrač odluke, trener će me uvesti. On nije lud. To je način na koji razmišljam. Trener je taj koji donosi odluke. Ako misli da je momčad bolja bez mene, onda ima svoje razloge, a na meni je da mu dokažem da je u krivu", zaključio je ovaj 35-godišnjak, bivši igrač West Hama i ljubimac bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

Linker
17. travanj 2024 18:25