Gerard Pique i Philippe Coutinho

 CHRISTOF STACHE Afp
BOLNA ISTINA

Tužna stvarnost velikana: ‘Čak i janjci idu u klaonicu s više entuzijazma. On bolji od Mbappea? To je sra*e‘

Koja je mana ove Barcelone? To je, među mnogima, pokušao objasniti i Thomas Müller
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. prosinac 2021. 09:33

Debakl Barcelone izazvao je brojne reakcije u nogometnom svijetu. Katalonski velikan posljednji put nije prošao skupinu Lige prvaka 2000. godine, kad su prve dvije pozicije zauzeli Milan i Leeds. Nakon toga Barca je četiri puta bila europski prvak, ali je nakon uvjerljivog poraza u Münchenu dotaknula novo dno.

- Osjećamo se jako loše u ovom trenutku. U teškoj smo situaciji. Doveli smo se sami u ovaj nered i to jako boli – pričao je nakon poraza od Bayerna kapetan Sergio Busquets.

Španjolski novinari ističu kako je Bayern bio milostiv, jer je rezultat na praznoj Allianz Areni mogao biti i veći u korist njemačkog prvaka.

''Barcelona je detronizirana iz nogometne elite nakon što je šaptom pala protiv Bayerna koji je pobijedio s 3:0 i to u trećoj brzini, bez želje za ponižavanjem suparnika, sa stavom umornog tigra koji je lijen za lov na mladu gazelu'', piše španjolski sportski dnevnik As.

Nedoraslog je suparnika komentirao i Thomas Müller, kojem su Katalonci redovita 'mušterija'.

- Barcelona se ne može nositi s intenzitetom. Tehnički imaju sve, to su sjajni igrači u taktičkom i tehničkom smislu, ali nisu na razini vrhunskog nogometa kad je u pitanju intenzitet – kazao je Müller, koji je svojim golom načeo suparnika.

image

Thomas Müller

CHRISTOF STACHE Afp

Nastavit će Barcelona natjecanje u play-offu Europske lige, protiv jedne od drugoplasiranih momčadi, mogući suparnik je i zagrebački Dinamo ako večeras ostvari takav plasman nakon gostovanja kod West Hama.

''Barcelona je ušla u europsku drugu ligu'', naslov je u katalonskom dnevniku Sport, a novinar tog lista Lluis Mascaro u svojoj se kolumni dotaknuo 'tužne stvarnosti' velikoga kluba.

''Ispadanje iz Lige prvaka, iako je bilo očekivano, iznimno je bolno jer naglašava tužnu realnost momčadi koja već previše dugo nije kompetitivna. Sanjati u pobjedi u Münchenu bilo je poput vjerovanja u čudo''.

Za razliku od Bayerna, španjolski sportski novinari nisu imali milosti u svojim osvrtima na Barcin debakl.

''Bayern je izbacio Barcu iz aristokracije, Barca nema razinu potrebnu za ulazak među najboljih 16 u Europi'', ističe El Periodico.

Poznati radijski sportski novinar Jesus Gallego osvrnuo se i na trenera.

- Barca sad mora razmišljati o tome kako da se plasira među prve četiri momčadi La Lige, ali tamo ne može doći ako ne promijeni pet igrača iz početne postave. Xavijev posao je vrlo kompliciran, on ne može napraviti metamorfozu. Realnost je takva da će Xaviju biti veoma teško napraviti iskorak u odnosu na Koemana, sad su nestale iluzije koje je imao pri dolasku – rekao je Gallego u emisiji El Larguero na radiju Cadena SER.

U istom je programu Santi Gimenez bio puno brutalniji.

- Ne smatram ovu Barcu favoritom za osvajanje Europske lige. Čak i janjci idu u klaonicu s više entuzijazma.

image

Slavlje Bayerna, tuga Barcelone

CHRISTOF STACHE Afp

Ni komentator Asa Iturralde Gonzales ne vidi kako bi to katalonska momčad mogla osvojiti drugo po jačini europsko klupsko natjecanje.

- Ako si na razini Rayo Vallecana, Osasune i Athletica, ne možeš igrati Europsku ligu.

Tek dva pogotka postigla je Barcelona u skupini Lige prvaka.

- Svi smo podržavali Koemanov odlazak. Bio sam uvjeren da će Barca sa Xavijem igrati bolje. Vidio sam neke naznake, ali ne i dokaz. Barcelona nema momčad za osvajanje Europske lige – istaknuo je Jordi Marti s radija Cadena SER.

Na travnjak u Münchenu istrčao je i Ousmane Dembele, jedan od simbola Barcinog sloma pod vodstvom bivšeg predsjednika Bartomeua.

- Dembele nikad nije učinio ništa – komentirao je bivši igrač Barcelone Luis Suarez Miramontes, dok je voditelj emisije Carrusel Deportivo na Cadeni SER Dani Garrido dodao:

- Laporta je pričao da je Dembele bolji od Mbappea... Oprostite, ali to je sr... To je sr... - rekao je Garrido i dodao:

- Čini mi se da će Barceloni biti lakše ući u Ligu prvaka s četvrtog mjesta u prvenstvu nego da osvoji Europsku ligu.

image

Benjamin Pavard i Ousmane Dembele

CHRISTOF STACHE Afp

Zgodnu su usporedbu povukli i komentatori HRT-a Anton Samovojska i Tomislav Stipić.

- Bayern ima sedam-osam 'Sanea' - rekao je Stipić, dok je Samovojska dodao:

- A Barca sedam-osam Mingueza...

Linker
25. travanj 2024 15:04