Rafa Marin

 IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R Hipolito/Shutterstock Editorial/Profimedia
OD TREĆE LIGE DO LP

U kadru Reala za Chelsea osvanulo ime totalnog anonimca, mogućeg nasljednika sve popularnijeg Vatrenog

Carlo Ancelotti ima velikih problema sa stoperima uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 11. travanj 2022. 21:12

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja napravio veliki korak prema novom plasmanu među četiri najbolje momčadi u Europi. Hat-trick Karima Benzeme i sjajna igra Luke Modrića bili su dovoljni za 3:1 na Stamford Bridgeu pa 'Kraljevski klub' ima odličnu zalihu za sutrašnji uzvrat na Santiago Bernabeu. No, Carlo Ancelotti je oprezan, a talijanski trener ima potencijalni problem u obrani.

Naime, Real je za sutra ostao na samo dva klasična stopera - Davidu Alabi i Nachu Fernandezu. Eder Militao će pauzirati utakmicu zbog prikupljenih žutih kartona, a Jesus Vallejo je u izolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus. U toj situaciji Ancelotti je u pomoć pozvao prilično nepoznatog mladića iz Castille, Realove druge momčadi.

U kadru za sutrašnju utakmicu je, naime, 19-godišnji stoper Rafa Marin. On je u Real došao iz Seville prije šest godina, prošao sve uzraste 'Kraljevskog kluba', a igrao je i za U17 i U18 reprezentacije Španjolske. No, iako je Ancelotti i ranije Marina zvao na treninge, ovaj 191 centimetara visoki stoper još uvijek nema niti jedan nastup za prvu momčad Reala. Koliko Marin nije poznat široj javnosti govori podatak da trenutno na Wikipediji ne postoji stranica o njemu. Ni na engleskoj ni na španjolskoj verziji.

Osim na poziciji stopera, Marin može pokriti i poziciju lijevog beka iako igra desnom nogom. Prošlog ljeta je izgledalo kao da bi mogao napustiti Real jer je Castilla na njegovoj poziciji imala dosta stopera pa je on u prošloj sezoni upisao tek 2 nastupa. No, trener Castille, legendarni Raul, uvjerio ga je da ostane što se Marinu isplatilo pa je ove sezone odigrao već 24 utakmice u trećoj španjolskoj ligi, u kojoj se Castilla natječe, a postigao je i jedan gol. Nametnuo se kao najzanimljiviji stoper iz Realove druge momčadi pa ga je Ancelotti nekoliko puta zvao na treninge prve momčadi, a sada je u kadru za utakmicu protiv Chelseaja.

Marinove dobre igre nisu prošle nezapaženo kod drugih klubova pa je njemački Sky Sports prije mjesec dana donio priču kako je za njega zainteresiran Leipzig. Njemački klub već nekoliko godina traži prinove među nezadovoljnim igračima B momčadi velikih klubova, a sada su se okomili na Marina kojem ugovor s Realom istječe u ljeto 2023., a Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na samo 400 tisuća eura. Sky Sports je tada tvrdio kako je Marin jedno od imena koje su u Leipzigu podcrtali kao potencijalne nasljednike Joška Gvardiola koji bi njemački klub mogao napustiti već u ljeto 2022.

Kako se oko hrvatskog reprezentativca spominju najveći klubovi i ogromne odštete, a Leipzig je poznat po tome da će prodati svakog igrača po pravoj cijeni, tako nije nemoguće da Gvardiol ode iz Leipziga, a da na njegovo mjesto dođe upravo Marin. Koji bi, ako Ancelotti naiđe na nove probleme u obrani, mogao debitirati za Real u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, sutra protiv Chelseaja.

Linker
08. svibanj 2024 02:15