Igrači Bresta

 KERSTIN JOENSSON Afp
NAPRAVILI ‘SHOW‘

U ligi očajni, a u Ligi prvaka pišu povijest: Ovo je viđeno još samo kod PSG-a i u crnoj noći Dinama

Brestu su nakon prve dvije utakmice znatno povećale nade u nokaut fazu
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2024. 19:29

Noć s utorka na srijedu francuski Brest proveo je na drugom mjestu ljestvice Lige prvaka. Maksimalnog učinka dotad su ostali još samo Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen.

Možda bismo i svrstali Brest pod najveće senzacije dosadašnjeg dijela Lige prvaka, no istina je i da se nisu susreli s protivnicima najviše razine. Baš suprotno, protivnici su bile momčadi iz onog "ešalona" koji se smatra autsajderima. Posebice se to odnosi na Sturm Graz, kojeg su Francuzi svladali 2:1, a onda je u utorak viđena moćna 4:0 pobjeda nad drugim Austrijancima, Red Bull Salzburgom.

image

Slavlje Bresta

KERSTIN JOENSSON Afp

Premda je domaćin raspoloženije ušao meč i već u prvih 15 minuta imao barem dvije šanse za vodstvo, s punim plijenom doma su se vratili nogometaši Bresta. Nakon što su igrači Erica Roya preživjeli početni presing, stizale su kazne za promašaje Salzburga sve dok semafor na Red Bull Areni nije izbrojao do četiri.

Povodom visoke razlike ova će utakmica ući u povijest nacionalnog nogometa. Naime, Brest je postao tek treća francuska ekipa koja je u jednoj utakmici Lige prvaka slavila s četiri ili više razlike. Ranije je to čak 14 puta učinio Paris Saint-Germain, a jednom i Lyon. Odmah će vam odzvoniti, bilo je to u prosincu 2011. u crnoj večeri na Maksimiru, gdje je Dinamo ostao poražen 1:7 kontra Gomisa, Lacazettea, Lovrena, Llorisa...

image

Mahdi Camara, strijelac drugog pogotka u Salzburgu

KERSTIN JOENSSON Afp

Prvi nastupi u povijesti Bresta, dakle, nisu mogli bolje početi, a malotko je mogao očekivati takve prezentacije budući da je klub očajno ušao u sezonu. Marseille ih je u prvom kolu nadigrao 5:1, uslijedio je i poraz od Lensa (0:4), a onda će dobiti novoligaša Saint-Etienne i lako pasti kontra Paris Saint-Germaina. Dodamo li tomu i posljednje slavlje nad Toulouseom (2:0), prošlogodišnja senzacija s trećeg mjesta Ligue 1 sada je prikupila bodove vrijedne tek 13. pozicije na ljestvici.

Pobjeda nad Salzburgom od 4:0 pokazala je i mane Austrijanaca koje bi Dinamu brzo mogle biti od koristi, budući da njihov međusobni ogled slijedi 23. listopada. Nema sumnje da su Brestu enormno porasle nade u kvalifikacije u drugu fazu natjecanja, a slijede im još Bayer Leverkusen, Sparta Prag, Barcelona, PSV, Šahtar i Real Madrid. Ima tu teškaša, ali i utakmica u kojima se mogu mnogočemu nadati...

Linker
03. listopad 2024 04:43