ODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA Odd Andersen/afp/profimedia
KATASTROFALAN UČINAK

U šest utakmica prokockao dva trofeja: ‘Sucu dajem ocjenu nula, čak ni nama nije trebao dati penal‘

Prošlo je više od 30 godina otkad je jedan trener ovako loše startao u bavarsku epizodu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. travanj 2023. 00:05

Ni na trenutak se Bavarci nisu mogli ponadati čudu na Alianz Areni, Manchester City dopustio im je malo konkretnih šansi u 1:1 remiju. Bayern se time pozdravio od Lige prvaka, što je drugi oproštaj od potencijalnog trofeja otkad je Thomas Tuchel preuzeo momčad. U samo šest utakmica Tuchel je ostao bez Njemačkog kupa i Lige prvaka kao glavnog cilja Nijemaca.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Bayern je uspio parirati Guardiolinoj mašineriji, ali ne toliko da nadoknadi tri pogotka minusa s Etihada. Tuchel je u više navrata protestirao zbog sudačkih odluka, čak i kada su išle u njegovu korist - poput poništenog crvenog kartona Dayotu Upamecanu - našao je povod za prigovor. Glavni sudac Clement Turpin u tom mu je trenutku pokazao prvu opomenu, a krajem ogleda i drugi, odnosno isključujući karton.

- Nismo napravili ono što smo planirali, teško je ovo probaviti. Imali smo dovoljno šansi za pobjedu, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali. Dvije stvari nisu bile na razini. Sudac i teren. Dajem mu ocjenu nula, od prve do posljednje odluke. Ne znam ni zašto je nama dosudio penal - ogorčeno je govorio Tuchel nakon ogleda.

image
ODD ANDERSEN Afp

Novi trener Bayerna zapisao je samo dvije pobjede u prvih šest utakmica, što je najgori start jednog menadžera na Alianz Areni još od 1991. godine i Sorena Lerbyja.

S druge strane, Pep Guardiola može žaliti jedino što nije svoj jubilej obilježio pobjedom. Bila mu je ovo 400. utakmica na klupi Manchester Cityja, a da je slavio, bila bi mu to stota pobjeda u Ligi prvaka. U polufinalu ga čeka stari poznanik Real Madrid, za kojeg Kevin de Bruyne ima samo riječi hvale.

- Real je najbolja momčad u posljednjih 10 godina - kazao je Belgijac.

Prvi ogled između Reala i Cityja igra se 09. svibnja na Santiago Bernabeuu.

Linker
19. svibanj 2024 22:02