Stadion Metropolitano u Madridu

 Felipe Mondino/imago Sportfotodienst/profimedia
TKO ĆE BITI DOMAĆIN?

Uefa brzo reagirala nakon oduzimanja finala Lige prvaka. Dva grada su u utrci za spektakl

Madrid ili Baku borit će se za domaćinstvo finala elitnog natjecanja 2027.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. listopad 2024. 15:02

Madrid ili Baku bit će domaćini finala Lige prvaka 2027. Nakon što je Uefa oduzela domaćinstvo dodijeljeno Milanu, jer nije bilo garancija kako će na vrijeme biti završena velika rekonstrukcija San Sira, tražio se novi domaćin finala, a izbor je sveden na dva stadiona.

Španjolski nogometni savez ponudio je Metropolitano na kojem je već igrano jedno finale Lige prvaka, 2019., kada je Liverpool pobijedio Tottenham i osvojio ovo natjecanje po šesti put. Azerbajdžan, s druge strane, nikada nije organizirao finale Lige prvaka, a padne li izbor na Baku bio bi najistočnije mjesto u kojem bi se igrala utakmica za trofej najelitnijeg klupskog natjecanja.

Olimpijski stadion u Bakuu bio je jedan od domaćina Europskog prvenstva 2020. te finala Europske lige 2019. kada je Chelsea pobijedio Arsenal. Uefa će domaćina finala Lige prvaka 2027. objaviti u svibnju iduće godine.

Inače, Allianz Arena u Münchenu (2025.) i Puskas Arena u Budimpešti (2026.) već su potvrđeni kao stadioni domaćini za iduća dva finala Lige prvaka.

Linker
24. listopad 2024 06:58