ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA
DETEKTIRALI KRIVCE

UEFA objavila svoju verziju priče o velikom debaklu uoči finala Lige prvaka: ‘Oni su napravili zbrku!‘

U svom prvom izvještaju tijekom noći francuska policija je navela kako je uhićeno 68 osoba
Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2022. 08:28

Europska nogometna organizacija (UEFA) objasnila je kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog „tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama“.

Brojne agencije izvještavale su u subotnjoj večeri o kaosu koji se stvorio na ulazima u stadion Stade de France prije početka susreta. Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće. Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

„Željeli smo da što veći broj navijača s važećim ulaznicama prisustvuje finalnom susretu. Zbrku oko svega napravili su oni s lažnim ulaznicama“, kratko je navela UEFA.

Engleski mediji su pisali o sukobu navijača Liverpoola i čuvara reda, a u svom prvom izvještaju tijekom noći francuska policija je navela kako je uhićeno 68 osoba, dok je u nemirima ozlijeđeno njih više od 200. U pitanju su, navodi se, sve ozljede lakše prirode te je pomoć ukazana na licu mjesta.

image
THOMAS COEX Afp
image
THOMAS COEX Afp
image
THOMAS COEX Afp
image
THOMAS COEX Afp

Linker
12. kolovoz 2022 17:18