LLUIS GENE Afp
UEFIN SKANDAL

Umjesto Ronalda u glavnoj ulozi bit će Modrić: Evo tko je iz nereda profitirao, a tko su sve gubitnici

Pep Guardiola jedan je od rijetkih aktera koji pokazuje razumijevanje za ovaj debakl
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 13. prosinac 2021. 17:02

Nije bio Jim Carrey nego samo Uefin top birokrat Giorgio Marchetti, umjesto Jeffa Danielsa istrčao je Andrej Aršavin, ali žanr je ostao isti. Ždrijeb osmine finala Lige prvaka koketirao je s onim što filmska kultura naziva "toaletnim humorom": uslijed diletantskog previda u prvom pokušaju Uefa je bila prisiljena poništiti izvučene parove i dva sata poslije pristupiti novom pokušaju. Rezultat - neprepoznatljiv.

Odmah su šefovi kontinentalne nogometne asocijacije priznali da su pogrešno pomiješali kuglice, pripisali su to u zaslugu računalnom softveru, nakon toga se žalio Atletico Madrid kojem je ždrijeb u prvom naletu podario Bayern, pa je ubrzo stigla vijest da ćemo gledati reprizu.

Sad Real prijeti Uefi

"Colchonerosi" su, pokazat će rasplet, profitirali iz ovog nereda jer su kasnije dobili ipak prihvatljiviji Manchester United, ali je zato drugi madridski klub izvukao deblji kraj. Umjesto s Benficom "kraljevski klub" sada će u osmini finala igrati s Paris St. Germainom.

Svijet se prerano poradovao novoj epizodi G.O.A.T. obračuna, Lionel Messi trebao je u ring s Cristianom Ronaldom. Sada će podijeliti teren s drugim osvajačem Zlatne lopte, gledat ćemo sudar klasa pod radnim naslovom LM 10. Kada su se posljednji put susreli u planetarno važnoj utakmici, Luka Modrić je u Nižnjem Novgorodu debelo zasjenio najboljeg svjetskog nogometaša koji je krajem studenog osvojio već sedmu prestižnu nagradu France Footballa. Bit će to blockbuster prve stepenice nokaut faze natjecanja.

image
LLUIS GENE Afp

Administraciji Florentina Pereza nije trebalo dugo da otvori ofenzivu prema Uefi. Ponavljanje procedure odmah su ocijenili neprihvatljivim i "odbacili taj postupak s indignacijom". Ali ako znate povijest odnosa najtrofejnijeg svjetskog kluba i Uefe, lom nastao oko pokretanja Superlige, onda znate da u tom nadmudrivanju Real Madrid ostaje bez izgleda. Morat će se Carlo Ancelotti okrenuti pripremi utakmice sa svojim bivšim klubom. Dossier dosadašnji susreta otkriva da je Real Madrid znao prisiliti PSG na kapitulaciju i kada su pariški napad predvodili Neymar i Kylian Mbappe.

Bayern su počastili

U osmini finala Lige prvaka prije tri godine Real je dobio obje utakmice (2-1 u Parizu, 3-1 u Madridu). U sljedećem navratu (jesen 2019.) dvije su momčadi igrale u istoj Champions league skupini i PSG je bio uspješniji. Na Parku prinčeva briljirao je Angel Di Maria, dvostruki strijelac u 3-0 pobjedi, dok su na Santiago Bernabeu stadionu podijelili bodove (2-2).

Nije Real Madrid jedina oštećena stranka u ponovljenom ždrijebu. I Jürgen Klopp bi imao što kazati nakon što je umjesto "crvenih bikova" iz Salzburga natrčao na prvaka Italije i aktualnog lidera Serie A.

Zastor na natjecanje u skupini Liverpool je spustio na San Siru, a na istom stadionu otvara nastavak Lige prvaka. "Nerazzurri" i "redsi" nemaju friških iskustava, u Ligi prvaka su posljednji put igrali u "predmourinhovoj" eri, 2008. godine, a engleska momčad tada je uvjerljivo dobila oba meča (2-0 i 3-0).

- Pogreške se događaju, čak i na ovakvoj razini, a kada se dogode onda je red da ždrijeb bude ponovljen - Pep Guardiola jedan je od rijetkih aktera koji pokazuje razumijevanje za Uefinu farsu. Njemu je rasplet bio sličan, u prvom pokušaju izvukao je Villarreal, a na koncu će ulaznicu za četvrtfinale tražiti protiv Sportinga koji bi zacijelo više izgleda imao protiv Juventusa. Laknulo je Jorgeu Jesusu, treneru "orlova" iz Sportingova lisabonskog susjedstva, jer će umjesto s Realom igrati s Ajaxom.

Ždrijeb je počastio Bayern kratkim izletom do Salzburga, Lewandowskom i društvu su odškrinuta vrata sljedeće runde. Poput Juliana Nagelsmanna neće se žaliti niti njegov mentor Ralf Rangnick, kojeg su Marchetti i prijatelji u reprizi počastili nešto lakšim suparnikom od PSG-a. Manchester United igrat će s jednako "zabavnim" madridskim Atleticom.

Već sada znamo da ćemo gledati dvije ratničke utakmice u kojima "Cholo" Simeone posjeduje nešto atraktivniji roster, ali s druge strane stoji Cristiano Ronaldo, prvi strijelac u povijesti LP koji je za svojih madridskih godina neumorno rešetao Atletico...

Linker
17. travanj 2024 18:27