Dani Carvajal

 DARREN STAPLES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
KOMENTAR SLAVNOG NIJEMCA

‘Uništeni su. Ovo se rijetko viđa kod Reala, vjerojatno bi nakon 60 minuta prihvatili tuširanje i prijevoz kući‘

Bivši igrač ‘Građana‘ osvrnuo se i na predstavu Luke Modrića i Tonija Krossa
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 18. svibanj 2023. 10:55

Manchester City s četiri pogotka razbio je aktualnog prvaka Lige prvaka Real Madrid u sinoćnjem uzvratu polufinala Lige prvaka i plasirao se u drugo finale u povijesti kluba. Real tako nije uspio ponovno obraniti titulu prvaka i doći do 15. titule prvaka Europe.

Sinoćnju utakmicu na Etihadu komentirao i bivši igrač ‘Građana‘ Dietmar Hamann koji je trenutno stručni komentator na SkySportu.

- Uništeni su danas. Toliko jednostavno izgubljenih lopti rijetko se viđa kod Reala, ali to je i do pritiska Cityja. Real je bio drugi pobjednik u svakom pogledu. Okrenuli su toliko utakmica prošle sezone, ali da ste im danas ponudili tuširanje i prijevoz kući nakon 60 minuta, vjerojatno bi to prihvatili - prenosi Sport Bild.

Trener ‘Los Blancosa‘ Carlo Ancelotti najavio da se neće povući s klupe Reala, a i sam Hamann tvrdi da vjeruje kako će ostati. 63-godišnjem Talijanu ugovor ističe na ljeto iduće godine, a već je i najavio da će se spremiti za osvajanje Lige prvaka iduće sezone. Hamann se dotaknuo i našeg reprezentativnog kapetana.

- Doveli ste mlade igrače, Eduarda Camavingu i Aureliena Tchouaménija. Toni Kroos i Luka Modrić sada ulaze u kasnu fazu svojih karijera. Prošle godine osvojili su Ligu prvaka, što je malo tko vjerovao da može. Stoga, ulazak u polufinale nije sramota i nadam se da će Ancelotti nastaviti još jednu godinu - rekao je Hamann.

City se nakon dvije godine ponovno našao u finalu, a tamo ga dočekuje milanski Inter. Pep Guardiola prvi put nakon 2011. godine ima priliku osvojiti "treble" i prvu Ligu prvaka s klubom iz Manchestera.

- Ako ste gledali utakmicu, ne fali mi mašte, kako jedna momčad može pružati otpor 90 minuta u dvije utakmice. Ali tko zna? Nije uvijek najbolja momčad ta koja osvaja Ligu prvaka - zaključio je Hamann.

Linker
17. svibanj 2024 09:35