Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
UOČI UZVRATA 3. PRETKOLA LP

UPOZORENJE ZA DINAMO, KAZAHSTANCI UVJERENI DA MOGU DO PREOKRETA NA MAKSIMIRU 'Vjerujem da ćemo pobijediti'

ASTANA Dinamov suparnik u trećem pretkolu Lige prvaka već danas stiže u Hrvatsku, uzvratna utakmica je u utorak
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. kolovoz 2018. 17:09

Astana je momčad koja rijetko gubi na svom terenu, Dinamo je bio iznimka koja potvrđuje pravilo.

Ali, Astana je jednako tako i momčad koja rijetko u Europi pobjeđuje u gostima. U povijesti, u dosadašnjih 26 susreta, samo šest puta uspio je aktualni kazahstanski prvak izvan svog travnjaka doći do trijumfa. Od toga čak triput slavio je minimalnih 1:0. Samo je armenski Pjunik na svom travnjaku izgubio od Astane 1:4, stockholmski AIK 0:3 i ove sezone nikšićka Sutjeska 0:2.

Što će izmisliti?

Dopustit ćete malo neskromnosti, to su ipak momčad ispod razine ovog Dinama, istovremeno to su i momčadi koje je Astana (izuzev remija s AIK-om) pobjeđivala lagano u obje utakmice. To možda ne govori puno, jer u nogometu nikad ne treba izvlačiti ultimativne zaključke iz brojki i statistike, ali ipak govori da je Dinamo u uzvratu veliki favorit i da Modri moraju samo igrati mirno i koncentrirano i da njihov prolaz ne bi smio doći u pitanje.

Astanina momčad već danas će doći u Zagreb. Smješteni će igrači biti u hotelu Esplanade, a sutra će trenirati u Maksimiru. Astana ovog tjedna nije igrala prvenstvenu utakmicu, Roman Grigorčuk mogao je sve snage usmjeriti na pripremu utakmice s Dinamom. Hoće li biti kakvih promjena u momčadi, hoće li ukrajinski stručnjak izmisliti nešto novo? Zasad se ne zna, možda bude jasnije u ova dva dana. Ali, i nije da je to nešto previše bitno, Dinamo drži sve u svojim rukama, ima veliku prednost. Svjesni su toga i Kazahstanci.

- Dinamo je kod nas odigrao odličnu obrabenu utakmicu, tražili smo put do njihova gola, ali nismo ga uspjeli pronaći. S druge strane, oni su iskoristili naše pogreške i napravili prednost, koja nije mala - kazao je Astanin igrač Pedro Henrique, koji ipak najavljuje neku drugu Astanu u Zagrebu.

- Moramo nešto novo smisliti za uzvrat. Što? Ne znam, postoje neke mogućnosti, ali moramo igrati nogomet, onako kako znamo. Nogomet je lijep upravo zato što su preokreti mogući i česti, znali su se već događati slični obrati, čak i uz ovaj rezultat koji mi nosimo u Zagreb. Vjerujem da ćemo pobijediti.

S tri gola razlike?

- Ili barem 2:0 - rekao je Henrique.

Na optimizam i samopouzdanje Kazahstanci imaju pravo, nitko im ih ne može uzeti. Međutim, Dinamo je taj koji neće olako shvatiti susret, pogotovo nakon onog uzvrata u Izraelu kad je i 5:0 na trenutak izgledalo kao možda nedovoljno. Uostalom, Nenad Bjelica ima ono iskustvo protiv Dinama na klupi bečke Austrije, kad je u uzvratu doživljavao ‘pakao’ nakon 2:0 u Maksimiru. Stoga, oprez, Astane se nije predala!

Linker
01. svibanj 2024 06:09