Ivan Perišić prosvjeduje nakon drugog žutog za Sancheza

 PAUL ELLIS Afp
SPORNI TRENUTAK

‘Varao je!‘ Legendarni Wenger analizirao ključni detalj s Anfielda, pogledajte situaciju i procijenite sami

Thierry Henry, Jamie Carragher i Rio Ferdinand bili su također složni u zaključku da je sudac bio strog
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2022. 07:07

Inter je odnio pobjedu s Anfielda, ali Liverpool će vidjeti četvrtfinale Lige prvaka. Prekrasan pogodak Lautara Martineza za 0:1 nije bio dovoljan s obzirom na to da su Englezi u uzvratni susret ušli s prednošću od 2:0 iz prve utakmice. Tko zna, možda bi priča bila drugačija da Čileanac Alexis Sanchez samo minutu nakon vodećeg i ujedno jedinog pogotka nije zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton...

"Pokazali smo karakter i želju za prolaskom. I kad smo s toliko entuzijazma poveli na teškom gostovanju, bila je tolika šteta što smo spali na desetoricu. Jer to su stvari koje čine razliku. Moramo odmah okrenuti stranicu i nastaviti dalje. Ispali smo iz Lige prvaka, no imamo Kup i Serie A. Moramo dati sve od sebe, učiti iz ovih pogrešaka i nastaviti s napretkom. Dokazali smo da smo dobra momčad. No, moramo ispraviti određene detalje", reći će strijelac Martinez.

>>> POGODAK MARTINEZA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Na ovaj susret osvrnulo se i nekoliko uglednih imena s promatračke pozicije.

Bivši trener Arsenala, legendarni Arsene Wenger čak je otišao toliko daleko i optužio Brazilca Fabinha za "varanje" s ciljem da iznudi isključenje Sancheza.

"Postoji granica između varanja i pametnog postupanja. Varao je i pretjerao. Možda je i bio u nekoj mjeri u bolovima... Sanchez ga je dodirnuo pa ne mogu reći da je to bilo potpuno lažirano. Ali možda je mogao brže ustati. To je jedan od onih prekršaja kod kojih ćeš ti reći da je reakcija pametna, a netko neutralan, što bi mi ovdje trebali biti, da tu zapravo i nije bilo toliko toga. Nije ga htio ozlijediti, pa prvo je dirao loptu", analizirao je Wenger za beIN SPORTS te se u nastavku složio da je Liverpool zaslužio prolaz unatoč porazu.

Thierry Henry, Jamie Carragher i Rio Ferdinand bili su također složni u zaključku da je sudac možda bio prestrog prema Sanchezu. Njihov je zaključak bio taj da je Čileanac osvojio loptu te se nakon toga našao u situaciji da ne može na vrijeme izmaknuti nogu.

>>> START NAKON KOJEG JE SANCHEZ ISKLJUČEN POGLEDAJTE OVDJE <<<

Linker
28. travanj 2024 02:44