Goce Sedloski
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
VELIK ULOG

VARDAR JE U POSLJEDNJEM POSJETU ZAGREBU UVJERLJIVO SLAVIO Gose Sedloski najavio senzaciju!

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 20. srpanj 2016. 10:21

Jučer ujutro Vardar je sletio u glavni grad Hrvatske. U sunčani i sparni Zagreb Vardar se vratio nakon punih 26 godina, još od bivše jugo-lige i zime 1990. Tada je u “belom Zagrebu gradu” Dinamo slavio s visokih 3:0.

Trener gostiju Goce Sedloski je na konferenciji za novinare naglasio:

"Dinamo je silan, moćan protivnik, koji posjeduje sjajne igrače, te je sjajno organiziran klub, koji svake godine igra Ligu prvaka i Europsku ligu. Onih 90 minuta koje smo odigrali u Skoplju i izgubili 2:1, taj nas poraz boli, boli cijelu Makedoniju jer ga nismo zaslužili. Čestitam Dinamu, mi smo stvarali puno šansi, koje nažalost nismo uspjeli pretvoriti u golove."

"Imamo još 90 minuta uzvrata, to je motiv za mene, za igrače, za sve nas da pokažemo napredak, da igra u Skoplju nije bila slučajna. Igrači će dati sve od sebe. Impresije nakon 11 godina ponovno u Zagrebu? Da, proveo sam 7 godina ovdje, ali sad sam trener Vardara i dat ću sve od sebe. Popov neće igrati, ali ostali igrači su na raspolaganju."

Boban Grnčarov također ne gubi nadu:

"Ostavili smo negativan rezultat u Skoplju. Poznat nam je Dinamo, znamo sve njihove slabe točke. Došli smo se ovdje nadigravati, ne predajemo se iako imamo loš rezultat. Ako odigramo 20-30 posto bolje, nadamo se boljem rezultatu. Ali za to je potrebna i sportska sreća u nogometu."

Dan uoči susreta drugog pretkola Lige prvaka makedonski mediji raspisali su se o Vardaru i Dinamu. “Makedonski sport” piše kako je Vardar odletio u Zagreb pun optimizma bez obzira na poraz u prvom susretu. Prenose izjavu Antonija Ježine, ali i naglašavaju kako je Zlatko Kranjčar gotovo nepobjediv u Maksimiru.

Makedonci pod naslovom “Vrlo teška zadaća za Vardar” napominju kako je Kranjčar kao trener Dinama vodio 58 utakmica u Maksimiru, te ima impresivan skor - 52 pobjede, 4 remija i samo 2 poraza. Također su podvukli kako u međunarodnim natjecanjima na Dinamovoj klupi Kranjčar nikad nije izgubio.

“U 1998. svladao je Celtic 3:0 te je zatim u skupini Lige prvaka remizirao s Ajaxom (0:0) prije nego je dobio otkaz.” Da je Maksimir Cicina utvrda, Makedonci zaključuju činjenicom kako i kao izbornik Kranjčar nikada nije izgubio u Maksimiru.

Prema pisanju makedonskih medija, Popova će zamijeniti Darko Glišić, dok će Mijuškovića zamijeniti Ukrajinac Novak. U napadu će vjerojatno od početka zaigrati Balotelli umjesto Petkovskog.

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

Linker
23. svibanj 2024 13:46