JAMES MARSH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Marsh/Shutterstock Editorial/Profimedia
NEGATIVAN REKORD

Vatreni otvorio dušu nakon debakla koji će se dugo pamtiti: ‘To je realnost, drugi su jednostavno bolji od nas‘

‘Plasirali smo se, to je bila dobra stvar. Željeli smo uživati, ali bilo je vrlo teško. Puno smo naučili‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2022. 09:32

Glasgow Rangersi su ove sezone preuzeli negativan rekord Lige prvaka kojeg je dosad držao zagrebački Dinamo. Okončali su svoj nastup u skupini elitnog natjecanja bez osvojenog boda, s negativnom gol-razlikom -20.

Dio te neslavne priče bio je i hrvatski reprezentativni branič Borna Barišić, koji smatra da njegov klub jednostavno nije imao sreće u ždrijebu koji ga je smjestio u društvo s Napolijem, Liverpoolom i Ajaxom.

- Ne mogu biti sretan jer smo izgubili protiv dobrog suparnika. Željeli smo Ligu prvaka zaključiti pozitivnim rezultatom, ali smo razočarani – kazao je Barišić nakon domaćeg poraza od Ajaxa za Football Scotland.

Liga prvaka bila je velika želja za prošlosezonskog finalista Europske lige.

- Plasirali smo se, to je bila dobra stvar. Željeli smo uživati, ali bilo je vrlo teško. Puno smo naučili, želimo sljedeće sezone opet igrati u Ligi prvaka i biti bolji nego ove.

Podsjetio je Barišić na velike razlike u financijama klubova iz skupine.

- Ima tu momčadi vrijednih 400, 500, 600 milijuna. Naša skupina bila je vrlo teška, ali moramo poštovati suparnike i pričati i o tom aspektu.

Prošle sezone Rangersi su s ukupnih 6:4 eliminirali Borussiju Dortmund u Europskoj ligi.

- Uz sve dužno poštovanje, ne mislim da je Dortmund bolji od Napolija ili Liverpoola, pa čak ni od Ajaxa. To je moje mišljenje u ovom trenutku. Ponekad rezultati pokažu. Nisu na istoj razini kao prošle sezone, to se može vidjeti. Mi smo također imali tešku skupinu i nismo bili na toj razini. Pogledajte naše rezultate, to je realnost. Drugi su jednostavno bolji od nas.

Rangersi se sad mogu posvetiti domaćem prvenstvu, u kojem zaostaju četiri boda za vodećim Celticom.

- Možemo sada analizirati što se dogodilo, ali, znate, imali smo i puno ozlijeđenih igrača. Nije lako igrati na tri fronta. Pokušali smo, učili smo, nismo sretni zbog toga. Ovo je Liga prvaka, ne Europska liga. I također, ako pričamo o prošloj sezoni, finale je bilo veliko ostvarenje ako pogledate suparnike s kojima smo igrali – zaključio je Borna Barišić.

Linker
26. travanj 2024 10:48