CRISTINA QUICLER
NOVI REKORD RONALDA

Veličanstveni Francuz uz pomoć Vatrenog napravio nešto što nismo vidjeli još od velikog Puskasa!

Olivier Giroud napravio je isto ono što i njegov trener prije deset godina.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2020. 23:26

Što li je sve ove večeri napravio Olivier Giroud. Četiri gola dao je na gostovanju kod Seville i tako svom Chelseaju osigurao prvo mjesto u skupini Lige prvaka, kolo prije kraja. Najstariji je to igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao hat-trick, logično onda i četiri zgoditka. Prvi nakon velikog Ferenca Puskasa kojem je, kao igraču u već poznim godinama zabio tri pogotka.

Još kada pogledamo njegovu statistiku s večerašnje utakmice, bit će nam sve mnogo jasnije. Sva četiri udarca koja je uputio u okvir gola je i zabio.

image
Olivier Giroud blistao je protiv Seville
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Giroud je ove sezone u Premier ligi odigrao tek kakvih pedesetak minuta, a ova mu je utakmica bila kao stvorena za to da se opet pokuša nametnuti treneru Franku Lampardu. Zanimljivo, upravo je Lampard još tamo 2010. godine zabio četiri gola za Chelsea u jednoj utakmici. Nikad nitko do danas, za klub sa Stanford Bridgea u europskim natjecanjima nije zabio četiri...

Dok je za jedan od četiri Giroudova gola asistirao i naš Mateo Kovačić, ne smijemo zaboraviti na velikog Cristiana Ronalda. On se u današnju pobjedu Juventusa protiv kijevskog Dinama ugradio s jednim pogotkom. Zanimljivo, bio mu je to jubilarni 750. pogodak za seniorske klubove i portugalsku reprezentaciju, te ukupno 65. pogodak u grupnoj fazi Lige prvaka.

Linker
26. travanj 2024 07:07