IRINA R HIPOLITO Dppi Via Afp
ANEGDOTA ZA POVIJEST

Veliki Luka oduševio susjede: ‘Modrić nam je prišao i napravio gestu dostojnu najboljeg igrača svijeta!‘

‘Pokazao je nešto što je ostalo među nama, ljudima i sportašima‘, otkriva Irfan Peljto
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. veljača 2024. 08:29

I dok hrvatskih nogometnih sudaca već godinama nema u europskoj eliti, mladi arbitar iz Bosne i Hercegovine Irfan Peljto nedavno je debitirao u eliminacijskoj fazi Lige prvaka.

Sudio je prvi ogled osmine finala između RB Leipziga i Real Madrida koji je završen pobjedom gostiju (0:1), a Peljto je svoje dojmove podijelio za N1.

Istaknuo je gestu Luke Modrića koji je pozdravio sudačku postavu.

- Naša je svlačionica bila blizu Realove. U jednom trenutku dolazi Luka Modrić i kaže: ‘Sunarodnjaci, samo da vas pozdravim.‘ Igrao je u našoj ligi, tu je Zrinjski, BiH liga i najbolji igrač svijeta. Napravio je gestu dostojnu najboljeg igrača svijeta. Pokazao je nešto što je ostalo među nama, ljudima i sportašima, a čovjeku bude drago što ga je pozdravio najbolji igrač svijeta - rekao je Peljto.

Puno prigovora imali su domaći na njegovu odluku kojom je zbog zaleđa poništio vodeći pogodak u 2. minuti.

- Negativna energija s tribina prenijela se na igrače. Mislili su da ću se prepasti, ali luda glava učinila je da me nisu fascinirali. Pitao sam ih: ‘Je li to sav pritisak koji znate napraviti?‘ jer sam prošao ligu koja je najbolji poligon za to – pohvalio se mladi sudac.

Dodao je kako su i domaći igrači znali da pogodak opravdano nije priznat, no tvrdi da su ga pritiskali da napravi kompenzaciju

- Uvijek sam govorio da je kompenzacija u suđenju greška. Bolje napraviti jednu grešku nego dvije. Bilo je simpatično, ali sam na poluvremenu mislio da smo u Bosni. Samo srećom nisu gađali. To je prednost nas sudaca, ne samo iz BiH, nego i s Balkana. Svu tu negativnost oko terena napravili su nam baš da bismo bili tvrdoglavi, ali mentalno jaki – objasnio je Irfan Peljto.

Linker
10. ožujak 2024 23:16