Najvažnija vijest s treninga PSG-a, Mbappe je ponovno na travnjaku

 FRANCK FIFE Afp
SPEKTAKL U OSMINI FINALA

Veliki povratak Lige prvaka: PSG očekuje i Messija i Mbappéa, u Bayernu ‘plač‘ zbog ozljede važnog igrača

Messi, Mbappé i također ozlijeđeni Verratti trenirali su sa suigračima i ponudili nadu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. veljača 2023. 08:20

Možete se kladiti - ove će sezone na Atatürk Olympic Stadiumu u Istanbulu pehar pobjednika Lige prvaka podići Kylian Mbappé i Lionel Messi, možda Erling Haaland i Kevin De Bruyne, moguće i Mohamed Salah ili Sadio Mane. Dakako, možda i Luka Modrić i Karim Benzema.

Tako kažu kladioničari - PSG, Manchester City, Liverpool, Bayern, Real!? Preostalim klubovima od njih 16, koliko ih je još ostalo u igri, daju se samo simbolični izgledi, no nogomet je danas toliko "varljiv", moguća su svakakva iznenađenja. Možda će Napoli nastaviti gaziti kao što to radi i u Serie A? Bilo kako bilo, pred nama je još ostalo točno 29 onih najvažnijih utakmica, uključujući i onu najvažniju u Turskoj, u finalu 10. lipnja.

Drama u Parizu

Prve dvije utakmice kojima se otvara natjecanje u osmini finala igraju se u Parizu, gdje uzdrmani PSG dočekuje Bayern, i u Milanu, gdje će istoimeni domaćin pokušati ostvariti neku startnu prednost protiv Tottenhama. Što više novoga reći o uzdanici francuskih i pariških navijača, o momčadi najbogatijoj na svijetu, ali i momčadi koja unatoč silnom bogatstvu, kako financijskom, tako i u igračkom smislu, koja u svojim redovima ima Mbappéa, Messija, Neymara i kremu najboljih iz najboljih europskih reprezentacija, još nikad nije osvojila ovaj najprestižniji naslov.

image

Slavni trojac: Neymar jr, Kylian Mbappe i Lionel Messi

ELYSE LOPEZ Dppi Via Afp

Strpljenja je u vlasnika u potpunosti nestalo, a splet nesretnih okolnosti dodatno je zakomplicirao situaciju. Pariz je, naime, u 23. kolu Le Championnata imao očajnu uvertiru uoči dolaska Bavaraca, jer ih je Monaco pobijedio s 3-1. PSG je bio bez ozlijeđenih Lionela Messija i Kyliana Mbappéa. Istina, Pariz ima još uvijek komotnu situaciju i vodi na domaćoj ljestvici pet bodova pred Tudorovim Marseilleom i sedam upravo ispred Monaca, no "Les Parisiens" nemaju miran san. Nema ga ni trener Christophe Galtier, posebno on.

Kako sada stvari stoje, i bez obzira na posljednje tmurne vijesti, posljednji trening održan u nedjelju pokazao je da će Parižani u juriš na bavarski zid ipak s punim snagama. Predvidljivo, rekli bi neki, ozljede glavnih igrača ipak su bile prije svega "bacanje prašine u oči" protivnicima. Messi, Mbappé, ali i Marco Verratti odradili su trening s momčadi.

image

Thomas Müller

CHRISTOF STACHE Afp

I Müller upitan

Ne znači to nužno, naravno, da su potpuno fit te kako će biti starteri na utakmici u utorak, ali Galtier će ih na toj utakmici sigurno staviti u zapisnik i uvesti u igru, zagusti li.

U međuvremenu, gosti i trener Nagelsmann javnosti su ponudili strah da neće igrati Thomas Müller, koji je zbog problema s potkoljenicom u posljednjoj utakmici protiv Bochuma (3-0) zamijenjen na poluvremenu. U Münchenu "plaču" - klasika - tjednima se nitko nije ozlijedio, i onda baš sada, ozlijedio se baš najvažniji igrač, i baš u najgore vrijeme. Unatoč tome, Nagelsmann je naglasio da se ipak igra u trenutku u kojem je njegova momčad u vidno boljoj formi od protivnika...



Milan nakon "pauze" od punih devet godina

Milan u nokaut fazi LP-a nije igrao od davne 2014., loše zvuči za sedmerostrukog prvaka. Stefano Pioli bit će protiv Tottenhama bez Maignana i Florenzija (Dest i Ibrahimović nisu na listi), ali je dobra vijest da su na Milanellu opet trenirali Tomori i Bennacer.

Na San Siru na koji dolazi Tottenham, koji je bez ozlijeđenih Llorisa, Bentancura, Bissoume, a zbog kartona utakmicu propušta Højbjerg.

Linker
19. travanj 2024 07:18