Pieros Sotiriou (lijevo)

 NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/PROFIMEDIA Nikolay Doychinov/Afp/Profimedia
SAD JE SLUŽBENO

Veliki udarac za Ludogorec uoči uzvrata s Dinamom na Maksimiru: ‘Istina je, on više nije naš igrač‘

Od ranije je već sve bilo dogovoreno, Bugari ga nisu uspjeli zadržati do kraja kvalifikacija za LP
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 17:16

Bilo je, reći će neki, službeno i prošlog tjedna, prije prve utakmice Ludogreca i Dinama, ali sad je - službeno. Oglasila se i japanska Sanfrecce Hiroshima, klub u kojem je inače dubok trag u osam godina ondje ostavio bivši Modri, Mihael Mikić. U Hiroshimu je naime, stigao Pieros Sotiriou koji je ondje potpisao dugogodišnji ugovor s japanskim prvoligašem.

Sotiriou je imao sve dogovoreno s Japancima još ranije, ali u Ludogorecu su ga pošto-poto htjeli zadržati za dvomeč u kvalifikacijama Lige prvaka s Dinamom. Uspjeli su to učiniti za prvu, ali ne i za uzvratnu utakmicu što će se na Maksimiru odigrati u utorak.

- Da, točno je. Pieros više nije dio Ludogoreca. Otišao je u Japan i neće biti dio momčadi za uzvrat s Dinamom u Zagrebu. Do kraja ljeta bit će i ulaznih transfera u našoj momčadi. Nećemo još ništa imenovati - rekao je sportski direktor Ludogoreca Georgi Karamandzhukov za Sportal.bg.

Klubovi su dakle, na svojim stranicama potvrdili informacije, a oglasio se i poznati bugarski novinar Metodi Šumanov, čiji je Twitter-profil pravo vrelo informacija kad se radi o bugarskom nogometu. Donosi Šumanov da je odšteta Ludogorecu za ciparskog napadača bila dva milijuna eura, kao i da će u Japanu zarađivati 900 tisuća eura po sezoni.

Inače, Sotiriou je u prvom dvoboju s Dinamom bio prava napast za gol Dominika Livakovića i čitavu Dinamovu obranu, ali je zakazao u realizaciji...

Linker
23. travanj 2024 01:43