Igrači Antwerpa su slavili u prvoj utakmici

 TOM GOYVAERTS Afp
PLAYOFF LIGE PRVAKA

VIDEO: AEK imao igrača više gotovo cijelo poluvrijeme, ali u Atenu se vraća s porazom, golijada u Glasgowu

Večeras su odigrane tri utakmice playoffa kvalifikacija za Ligu prvaka
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 23:04

AEK je u subotu izbacio Dinamo iz kvalifikacija Lige prvaka, a nakon prve utakmice posljednje runde za ulazak u skupine elitnog natjecanja grčka je momčad u zaostatku za belgijskim Antwerpom. Doduše, zaostatak je minimalan jer je Antwerp u prvoj utakmici pobijedio s minimalnih 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Vincent Janssen u 16. minuti nakon duge i lijepe akcije belgijske momčadi. Grci su od 51. minute imali igrača više nakon što je Bataille dobio izravni crveni karton nakon starta na Gaćinoviću. Igrači i navijači Antwerpa su se žalili da je sudac Letexier prestrogo reagirao u ovoj situaciji, ali povratka nije bilo.

AEK je do kraja utakmice imao pritisak, ali njihovi igrači nisu bili precizni. Imali su 20 udaraca, ali njih samo četiri su išli u okvir gola pa Antwerp nosi tu minimalnu prednost na uzvrat. Domagoj Vida je odigrao cijelu utakmicu za AEK.

Gol Janssena možete pogledati OVDJE, a crveni karton Bataillea OVDJE.

Minimalnu prednost uoči uzvrata ima i Kopenhagen, ali Danci su do 1:0 došli u gostima kod Rakówa. I tu je jedini gol pao u ranoj fazi, već u 9. minuti, a vlastitu mrežu je pogodio Racovitan. U poljskim redovima je Fran Tudor s kapetanskom vrpcom odigrao svih 90 minuta dok Zoran Arsenić nije ulazio u igru.

Autogol Racovitana pogledajte OVDJE.

Najuzbudljivije je bilo u Glasgowu gdje su Rangersi i PSV odigrali 2:2. Dva puta su domaći vodili, prvi put preko Sime, drugi preko Matonda, ali su Sangare i De Jong bili precizni te svojoj momčadi donijeli remi uoči uzvrata. Borna Barišić je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad i dobio žuti karton u 48. minuti.

Golovi: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2

Linker
06. svibanj 2024 13:20