LLUIS GENE Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Barcelona srušila Šahtar s hrvatskim pogonom na klupi, Ivanušec se vratio nakon ozljede

Prva dva susreta 3. kola Lige prvaka pratite u tekstualnom prijenosu na našem portalu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 25. listopad 2023. 20:46

GRUPA H

BARCELONA Olimpic Lluis Companys. Gledatelja: 19362. Sudac: Ivan Kružliak (Slovačka).

BARCELONA - ŠAHTAR 2:1 (Torres 28., Lopez 36., Sudakov 62.)

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Cancelo, Araujo, Martinez, Alonso (od 71. Balde) - Lopez, Romeu, Gündogan - Yamal, Torres⚽, Felix (od 75. Guiu)

ŠAHTAR (4-1-4-1): Riznik - Konoplja, Bondar, Matvijenko, Azarovi - Stepanenko - Zubkov, Bondarenko, Sudakov⚽, Kriskiv (od 63. Newerton) - Sikan (od 71. Kelsy)

Pogodak Torresa pogledajte OVDJE.

Pogodak Lopeza pogledajte OVDJE.

Pogodak Sudakova pogledajte OVDJE.


GRUPA E

ROTTERDAM De Kuip. Gledatelja: 26439. Sudac: Tobias Stieler (Njemačka).

FEYENOORD - LAZIO 3:1 (Gimenez 25., 74., Zerrouki 45+2., Pedro 83.)

FEYENOORD (4-3-3): Bijlow - Nieuwkoop (od 46. Lopez), Geertruida, Hancko, Hartman - Wieffer, Zerrouki⚽ (od 89. Lingr), Timber - Stengs (od 78. Ivanušec), Gimenez⚽⚽ (od 79. Ueda), Paixao (od 71. Jahanbakhsh)

LAZIO (4-3-3): Provedel - Hysaj (od 46. Lazzari), Casale, Romagnoli, Marušić - Vecino (od 78. Cataldi), Rovella (od 46. Guendouzi), Alberto - Felipe Anderson (od 68. Pedro), Immobile (od 55. Castellanos), Zaccagni

Golove pogledajte OVDJE.


Barcelona je slavljem u prvoj utakmice trećeg kola Lige prvaka ostala besprijekorna pobjedom protiv Shakhtara rezultatom 2:1. U 28. minuti udarac Fermina Lopeza pogađa gredu, ali odbijena lopta pada na Ferrana Torresa koji iz blizine pogađa mrežu Ukrajinaca. Pomoćni sudac označio je nedozvoljenu poziciju, ali VAR ga isravlja i dosuđuje pogodak Katalonaca. Torres i Lopez za drugi pogodak momčadi Xavija Hernandeza u 36. minuti mijenjaju uloge. Strijelac prvog pogotka dodaje loptu Lopezu koji sjajno pronalazi bolji kut za svoj udarac i pogađa za dva gola razlike Barcelone. Obrana domaćina "zadrijemala" je u 62. minuti, kada Georgiy Sudakov pogađa za smanjenje gosta. Ipak, prekasno za nešto više Shakhtara. Na klupi Šahtara prvi put je bio Marino Pušić, a uz njega su sjedili i Darijo Srna i Mario Stanić.

Feyenoord je na svome De Kuip stadionu slavio protiv Lazija rezultatom 3:1. Već nakon prvih 45 minuta bilo su dva gola prednosti za domaćina. Za 1:0 zabio je nakon 31. minute igre Santiago Gimenez, da bi vodstvo povećao Ramiz Zerrouki u drugoj minute sudačke nadoknade prvog poluvremena. Meksikanac se u igrača utakmice promaknuo u 74. minuti, svojim drugim pogotkom. Poraz Talijana uspio je tek ublažiti Pedro, pogotkom iz kaznenog udarca sedam minuta prije kraja susreta. Dobra vijest za Zlatka Dalića je povratak Luke Ivanušeca, koji je za pobjednika ušao u igru u 78. minuti.

Kraj i u Rotterdamu!


Feyenoord je slavio 3:1 protiv Lazija. Dvostruki strijelac za Nizozemce bio je Gimenez, a pogodak je zabio i Zerrouki. Poraz Rimljana ublažio je Pedro pogotkom s bijele točke potkraj susreta. Za Feyenoord je u igru ušao Luka Ivanušec u 78. minuti i upisao prvi nastup nakon više od mjesec dana i izbivanja zbog ozljede, a u 15-ak minuta igre imao je nekoliko dobrih akcija.

KRAJ!



Barcelona je pobijedila Šahtar 2:1 pogocima Torresa i Lopeza, dok je Sudakov smanjio rezultat. Novi trener Šahtara, Marino Pušić, na klupi ukrajinskog kluba debitirao je porazom. Kataloncima je ovo treća pobjeda u skupini, u tri utakmice, dok Šahtar ostaje na tri boda.

90+4. Još tri minute do kraja, Šahtar ima sve manje vremena za hvatanje bodovnog učinka.

90. Igrat će se sedam minuta sudačke nadokande u Barceloni.

GOL!

U drugoj utakmici večeri, Pedro zabija s bijele točke za Lazio u 83. minuti i smanjuje vodstvo Feyenoorda na 3:1.

Luka Ivanušec ušao je u igru za Feyenoord u 78. minuti, prvi mu je to nastup nakon ozljede koju je zaradio prije mjesec dana.

83. Stepanenko se sada našao u dobroj prilici u srcu kaznenog prostora, ali njegov udarac u padu odlazi pored vrata.

GOL!

U drugoj utakmici u ovom terminu, Feyenoord je povisio protiv Lazija na 3:0. Strijelac je Gimenez, drugi je to njegov pogodak na susretu.

78. Stepanenko je pucao s 20-ak metara pored vrata.

77. Šahtar se sada probudio i lovi drugi pogodak kojim bi se u potpunosti vratili u susret. Imali su sada Ukrajinci i ubačaj iz kuta, ali nisu stvorili pravu priliku.

76. ? Balde zarađuje žuti karton zbog oštrog prekršaja.

73. Provjeravala je VAR soba sada potencijalni kazneni udarac za Barcelonu, zbog mogućeg igranja rukom, ali igra se nastavlja.

70. Lopez zabija, ali pogodak je ponovno ponište zbog zaleđa.

69. Yamal šalje povratnu loptu Lopezu, a on s ruba kaznenog prostora pogađa vratnicu.

62. GOOOL!

Šahtar smanjuje na 2:1! Sudakov je izbio pred Ter Stegena, "oči u oči", i rutinski zabio za smanjenje vodstva Barcelone.

59. Ferran Torres zabija za 3:0, ali iz nedozvoljene pozicije. Španjolac je bio korak ispred ukrajinske obrane.

58. Šahtar pokušava smanjiti vodstvo domaćina, čime ostavlja nešto više prostora pred svojim vratima, a Barcelona sada pokušava kontrama prelomiti utakmicu do kraja. Yamal je sada povukao kontru, a udarac je završio u bloku.

54. Sudakov puca s više od 20 metara, ali taj udarac odlazi visoko iznad vrata.

49. Felix puca glavom, ali Riznik sjajno brani njegov udarac.

46. Počelo je drugo poluvrijeme u Barceloni!

GOL!

Feyenoord vodi 2:0 protiv Lazija. Zerrouki je sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora nakon povratne lopte. Nizozemski klub zasad ide prema drugoj pobjedi u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Kraj prvog poluvremena u Barceloni!



Xavijeva momčad vješto je koristila svoju dominaciju i s dva pogotka odlazi na odmor. Prvo je Torres pogodio iz voleja za vodstvo, dok je na 2:0 povisio Lopez sjajnim pogotkom s ruba kaznenog prostora. Hrvatski trio na klupi Šahtar (Pušić, Srna, Stanić) u drugom će poluvremenu tražiti povratak u susret, iako će to biti vrlo teško...

43. ? Ferran Torres zaradio je žuti karton nakon oštrog starta.

39. Barcelona na velike muke stavlja gostujuću obranu, nizale su se sada nove izgledne prilike, ali ostaje 2:0.

36. GOOOL! Barcelona vodi 2:0!

Fermín López je opalio s ruba kaznenog prostora i briljantno pogodio uz pomoć vratnice.

Pogotkom Gimeneza u 25. minuti, Feyenoord je poveo protiv Lazija. Napadač se okrenuo u srcu kaznenog prostora, a onda sjajnom pogodio u sami donji kut.

28. GOOOL! Barcelona vodi 1:0!

Gündogan je sjajnom loptom uposlio Lopeza u kaznenom prostoru, a njegov udarac odsjeo je na vratnici, međutim, odbijanac je pokupio Torres i iz voleja zakucao loptu za vodstvo.

U drugoj utakmici večeri, Feyenoord je poveo protiv Lazija 1:0, ali pogodak je poništen. Gimenez se sjurio "oči u oči" s Provedelom, a onda uz pomoć suparničkog braniča zabio nesvakidašnji lob za vodstvo. Međutim, intervencijom VAR-a rezultat je vraćen na 0:0.

26. Cancelo se oslobodio za udarac u kaznenom prostoru, ali njegov prizeman pokušaj odlazi ravno u Riznika.

25. Yamal sjajnim driblinzima izaziva ovacije kod publike, a usput i zadaje puno muke braničima Šahtara. Podsjećamo, rođen je tek 2007. godine...

image
LLUIS GENE Afp

Marino Pušić srdačno se pozdravio s Xavijem prije početka utakmice.

19. Barcelona je imala novi korner, ali ponovno bez konkretne ideje. Šahtar trenutačno ima veći posjed, ali i dalje nisu stvorili konkretnu šansu.

12. Sada je i Šahtar zavirio na suparničku polovicu, pucao je Zubkov s ruba kaznenog prostora, ali u Ter Stegena.

8. Velika prilika za Barcelonu! Lopez je poslao čuvara u prazno, a onda iz neposredne blizine tukao prizemno, ali Riznik sjajno brani.

Na klupi Šahtara sjede Darijo Srna, Mario Stanić i Marino Pušić.

6. Barcelona vrši pritisak pred gostujućim vratima, imali su Katalonci i dva ubačaja iz kuta, ali bez konkretnih prilika.

3. U prvim minutama utakmice Yamal radi probleme na lijevoj strani Šahtarove obrane.

1. Počela je utakmica u Kataloniji, Barcelona dočekuje Šahtar, a u drugoj utakmici u istom terminu igraju Feyenoord i Lazio, Luka Ivanušec priliku čeka s klupe za pričuve.

Linker
02. svibanj 2024 17:28