Bayern je na krilima Roberta Lewandowskog pregazio RB Salzburg

 CHRISTOF STACHE Afp
NOVI SHOW POLJAKA

Video: Bayern do vrha napunio mrežu Salzburga, Lewandowski novim hat-trickom ispisao povijest Lige prvaka

Bavarski div je sa 7:1 pregazio Austrijance, a prvo ime susreta bio je čudesni poljski napadač
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. ožujak 2022. 23:21

BAYERN - RB SALZBURG 7:1 (Lewandowski 12' p., 21' p., 23., Gnabry 31', Müller 54', 83', Sane 85' / Kjaergaard 70')

BAYERN: Neuer - Pavard, Sule (od 66. Nianzou), Hernandez (od 60. Upamecano) - Gnabry (od 46. Sarr), Kimmich, Musiala (od 66. Roca), Coman (od 66. Choupo-Moting) - Müller, Sane - Lewandowski

RB SALZBURG: Köhn - Kristensen, Solet (od 46. Piatkowski), Wöber, Ullmer - Capaldo, Camara (od 68. Tijani), Seiwald (od 46. Sučić) - Adamu (od 61. Kjaergaard), Aaronson, Adeyemi (od 62. Šeško)

MÜNCHEN - stadion Allianz Arena. Gledatelja 25.000. Sudac: Clément Turpin (Francuska)


Nakon 1:1 u Salzburgu i nekoliko neuvjerljivih utakmica Bavaraca, uzvart između prvaka dviju Bundeliga - Bayerna i RB Salzurba po mnogima je trebao biti neizvjestan. Međutim, ta neizvjesnost trajala je do 22. minute, tada je, naime, Robert Lewandowski zabio svoje treći pogodak i priča u Münchenu bila je gotova.

Dvoboj nije mogao početi zanimljivij, u 66. sekundi Lewandowski se našao u prigodi, raspalio je sa 16 metara, ali je vratar Köhn senzacionalno obranio. Ni minutu kasnije šansa na drugoj strani, odlična akcija gostiju, Adeyemi je prošao po lijevoj strani, dao je povratnu loptu na 12 metara, Copaldo je imao cijeli gol pred sobom, no u trenutku kad je uputio udarac uklizao je Coman i odbio loptu u korner.

Nije bilo odmora, obje su momčadi krenule ofenzivno i onda prva pogreška gostiju u 11. minuti. Wöber je neoprezno startao na Lewandowskog i to je bio prvi kazneni udarac za domaćina. Poljak je mirno svladao vratara gostiju. Imali su potom gosti prigodu odmah izjednačiti, ali Neuer je Seiwaldov pokušaj obranio.

POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

U 20. minuti Lewandowski je srušen na rubu kaznenog prostora, prekršaj je bio neupitan, no pitanje je bilo gdje je Poljak srušen. Nakon intervencije VAR-a Turpin je drugi puta pokazao na bijelu točku, a Lewandoski je još jednom nadmudrio gostujućeg vratara.

DRUGI POGODAK LEWANDOWSKOG IZ PENALA POGLEDAJTE OVDJE.

Samo dvije minute kasnije sve je bilo gotova, poljski stroj za pogotke zabio je jedan od najlakših golova u karijeri. Na 30 metara od vrata gostiju presjekao je loptu vratara Köhna, od siline udarca ona se odbila prema praznoj mreži, a Poljak je prije prelaska linije samo potvrdio 12. pogodak ove sezone u Ligi prvaka. Lewandowski je pretekao vodećeg Hallera. Ajaxov napadač zabio je 11. golova u elitnom klupskom natjecanju ove sezone.

POGODAK ZA HAT-TRICK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

U 31. minuti novi udarac za goste, domaći su zabili četvrti pogodak, strijelac je bio Gnabry, a većinu posla obavio je Coman koji je ukrao loptu nepreznom Camari i asistirao njemačkom reprenzativcu. Bio je to i konačn rezultat prvog dijela.

GNABRYJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Gostujući trener Jaissle krenuo je s dvije promjene, uveo je i Luku Sučića, mladog hrvatskog reprezentativca kojeg su mnogi vidjeli u početnoj postavi. Nisu promjene previše pomogle, naime, Bavarci su zabili i peti gol, strijelac je bio Thomas Müller.

MULLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon tog gola razvodnili se igra, oba trenera napravila su izmjene i onda u 70. minuti gosti stižu do počasno pogotka. Povratnika Neuera svladao Kjaesgaard, pogodio je rašlje nemoćnog Neuera.

KJAERGAARDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Međutim, taj je pogodak samo naljuti domaćine, zabili su još dva pogotka, strijelci su bili još jednom Müller, te Sane. Ovo je Bayenu 20. ulazak u među osam u Ligi prvaka, niti jedna momčad do sada to nije uspjela...

DRUGI MULLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

SANEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 17:38