ELLI BIRCH/IPS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Elli Birch/ips/shutterstock Editorial/profimedia
LUDNICA U LIGI PRVAKA

VIDEO: Bayern razbio Barcelonu, Perišić asistirao za spas Tottenhama, Tudor poražen, drama u Madridu

Atletico nije realizirao penal u 98. minuti, društvo iz Madrida ispalo iz Lige prvaka
Piše: Dražen Antolić, Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2022. 23:01

BARCELONA - BAYERN 0:3 (Mane 10‘, Choupo-Moting 31‘, Pavard 90+4)

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Bellerin, Kounde (Od 68. Garcia), Alonso, Balde - Kessie, Busquets (Od 58. Torres), De Jong - Dembele (Od 68. Fati), Lewandowski (Od 82. Torre), Pedri (Od 58. Rapinha)

BAYERN (4-2-3-1): Ulreich - Mazraoui (Od 79. Stanišić), Upamecano (Od 62. Pavard), De Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka (Od 46. Sabitzer) - Gnabry, Musiala (Od 67. Gravenberch), Mane - Choupo-Moting (Od 62. Müller)

Inter je očekivano matirao Viktoriju Plzen 4:0 i izborio osminu finala Lige prvaka. Bayern i Inter iz skupine C idu dalje, Barcelona drugu godinu zaredom mora u Europsku ligu što je za nju golem neuspjeh. Osim toga Bavarci su je matirali 2:0, te iz pet utakmica ima samo četiri boda. Svladala je jedino klub iz Plzena čija je gol razlika 3:20.

U srijedu navečer osminu finala elitnog natjecanja izborio je i Porto, pomogao mu Bayern Leverkusen otkinuvši dva boda Atleticu u Madridu (2:2) na dramatičan način, a Tottenham je u hektičnom VAR finišu ostao bez pobjede nad Sportingom (1:1), te će zadnje kolo skupine D biti fenomenalno jer sve četiri momčadi mogu dalje. Kristijan Jakić i Hrvoje Smočić s Eintrachtom pobijedili su Igora Tudora i njegov Marseille 2:1.

Na Camp Nou zaleđeni su gledali u ekrane koji su emitirali sliku iz Italije kako Inter prolazi dalje, dok se Barca pripremala za ogled s Bayernom. To je drugi potop Blaugrane u nizu koji će klub koštati vjerojatno stotinjak milijuna eura po raznim osnovama, kolateralno tko zna koliko i težak je udarac na ponos. Liga prvaka i Europska liga, nije to niti slučajno isto...

image
JOSEP LAGO Afp

Inter je morao pobijediti na San Siru i sve je već tada bilo riješeno jer bolji je od Barcelone u međusobnom omjeru, iako je kasnije katalonska momčad stradala još jednom od Bayerna. Dominirali su, premda su Česi u početnoj fazi susreta odgovarali, no vidjelo se da je pitanje kad će ih probiti. Mkhitaryan i Džeko nisu zabili šanse da bi u 35. minuti Armenac poentirao glavom na drugoj vratnici. Mkhitaryanu je ubacio Bastoni s lijeve strane. Drugi gol dao je Džeko iz blizine na pas Di Marca, također slijeva. Prije toga Barella je poslao odličnu loptu...

Džeko je poentirao i treći put što mu je čak 12. pogodak protiv Viktorije za razne klubove u desetom susretu. Počevši od češke lige gdje je igrao za Teplice. Bitna je vijest da se vratio Romelu Lukaku i odmah centarforski pogodio za 4:0 u finišu susreta. Trebale su mu samo četiri minute na terenu. To je važno i za Belgiju, našeg suparnika na Svjetskom prvenstvu.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Bayern nije izašao na teren u Barceloni kompletan, no brzim akcijama zabio je dva pogotka već u prvom dijelu preko Manea i Choupo-Motinga, a Mane i Musiala imali su i druge odlične šanse. U nastavku VAR nije priznao gol Gnabryja, a Barci nije sviran kazneni udarac koji je po mnogima bio. Josip Stanišić ušao je kod Bayerna u 79. minuti.

Bila je to idealna utakmica za Bavarce, Barcelona se otvarala, tražila prigode kroz pas-igru, a oni su svojim supersoničnim ofenzivcima kažnjavali pogreške i koristili slobodne prostore.

Club Brugge već je ranije izborio osminu finala u skupini B, ali nakon četiri pobjede naletio je Portu koji je u Belgiji slavio 4:0. Tako je prekinuo bajku... U prvom dijelu strijelac za Porto bio je samo Iranac Taremni, koji je pogodio i za četvrti gol, u međuvremenu su zabili Evanilsom i Taremi. Istina, kod 1:0 domaćin nije iskoristio kazneni udarac... No, Porto je na pravi način slavio tek kasno navečer i to nakon ludnice u kojoj Atletico nije dobio Bayer Leverkusen te s tim rezultatom ima siguran prolaz u Ligi prvaka dok će se španjolski i njemački klub boriti za Europsku ligu. Bayer je dvaput vodio, no kod rezultata 2:2 u sudačkoj nadoknadi dosuđen je kazneni udarac za Atletico, ali Carrasco ga nije zabio, obanio mu je golman Lukaš Hradecky. Jan Oblak vratio se na gol Atletica pa je Ivo Grbić bio na klupi.

Napeto je u skupini D. Sporting je odlično igrao i vodio kod Tottenhama golom Edwardsa iz 22. minute, imao je drugih šansi, no domaćin je poravnao golom Bentancura u 80. minuti glavnm nakon centaršuta Ivana Perišića iz kornera. U petoj minuti sudačke nadoknade Harry Kane je dao i drugi gol, urnebesno su ga proslavili, no VAR je nakon četiri minute pregledavaju kazao - zaleđe. Ostalo je 1:1. Spursi su dobili nervni slom, Antonio Conte crveni karton, Kane je pitao suca Nizozemca Dannyja Makkeliea zašto nije priznao gol.

image
BEN STANSALL Afp

- VAR - odgovorio je ovaj.

- Ali zašto? - urlao je Kane na što se Nizozemac samo smješkao.

Ivan Perišić igrao je cijeli susret, imao je čak 19 centaršuteva...

Tottenham ima osam bodova, Sporting i Eintracht po sedam, Marseille šest, u šestom kolu sastaju se Marseille – Tottenham te Sporting – Eintracht, Smočić i Jakić igrali su cijeli susret i to jedan kraj drugog na stoperskim pozicijama.

Napoli i Liverpool su u skupini A potvrdili pobjedama raniji prolaz dalje. Napoli je svladao Rangers 3:0, gosti su igrali i kombiniranoj postavi, a Borna Barišić i Antonio Čolak ušli su u drugom dijelu.

Tablice omogućuje Sofascore
Tablice omogućuje Sofascore
Tablice omogućuje Sofascore
Tablice omogućuje Sofascore

REZULTATI:

Od 18:45:

Club Brugge - Porto 0:4 (Taremi 33‘, 70‘, Evanilson 57‘, Eustaquio 60‘)

Inter Milan - Viktoria Plzen 4:0 (Mkhitaryan 35‘, Džeko 42‘, 66‘, Lukaku 87‘)

Od 21:

Ajax - Liverpool 0:3 (Salah 42‘, Nunez 49‘, Elliott 52‘)

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 2:2 (Carrasco 22‘, De Paul 50‘/Diaby 9‘, Hudson-Odoi 29‘)

Eintracht Frankfurt - Marseille 2:1 (Kamada 3‘, Kolo Muani 27‘ /Guendouzi 23‘)

Napoli - Rangers 3:0 (Simeone 11‘, 15‘, Ostigard 80‘)

Tottenham - Sporting 1:1 (Bentancur 80‘ /Edwards 23‘)


PRIJENOS UŽIVO:

90+9 - Drama je i u Madridu! Carrasco je imao priliku zabiti iz penala, ali mu je golman Leverkusena obranio. Potom je na loptu natrčao Niguez koji je pogodio gredu, a onda je zadnji pokušaj Reinilda završio u bloku. I ovaj susret je završio bez pobjednika. Dramatične scene s kraja susreta pogledajte OVDJE.

90+5 - Velika drama u Londonu. Kane je zabio za 2:1, a VAR nakon analize koja je trajala četiri minute poništava pogodak. Antonio Conte je poludio i dobio crveni karton. Susret je završio bez pobjednika. Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

90+4 - Pavard zabija za totalni potop Barcelone. Njegov gol pogledajte OVDJE.

82 - Izašao je Lewandowski, a ušao Torre (Barcelona).

80 - Napoli je povisio na 3:0, strijelac je Ostigard. Taj gol pogledajte OVDJE.

80 - GOOOL! Bentancur zabija na asistenciju Ivana Perišića i vraća Tottenham u igru. Perišićevu asistenciju i gol za izjednačenje pogledajte OVDJE.

79 - Izašao je Mazraoui, a u igri je naš Josip Stanišić (Bayern).

70 - Barca se pokušava vratiti u igru, ali nema ideje kako probiti čvrstu Bayernovu obranu. Mreže miruju na svim susretima.

68 - Dvostruka zamjena kod Barcelone. Izašli su Kounde i Dembele, a ušli Garcia i Fati.

67 - Izašao je Musiala, ušao Gravenberch (Bayern).

62 - Dvostruka promjena kod Bayerna. Izlaze Choupo-Moting i Upamecano, a ulaze Müller i Pavard.

58 - Izašli su Busquets i Pedri, a ušli Torres i Rapinha.

55 - Gnabry zabija za 3:0, ali je u zaleđu. VAR je poništio njegov krasan gol. Situaciju pogledajte OVDJE.

52 - Liverpool je sada sve riješio. Elliott je zabio za 3:0, a njegov gol pogledajte OVDJE.

50 - Atletico je izjednačio protiv Leverkusena. Gol De Paula, koji je ušao u igru pet minuta ranije, pogledajte OVDJE.

49 - GOOOL! Liverpool povisuje na 2:0. Strijelac je Nunez, a njegov gol pogledajte OVDJE.

46 - Kod Bayerna je u svlačionici ostao Goretzka, a u igri je Sabitzer.

46 - Počeo je drugo poluvrijeme.

45 - Završio je prvi dio.

44 - VAR PONIŠTIO PENAL ZA BARCU! De Ligt je srušio Lewandowskog, a sudac je odmah dosudio penal za Barcelonu. De Ligt je dobio i žuti karton, no intervenirao je VAR i sudac je nakon pregleda snimke poništio svoju odluku.

43 - Ter Stegen je sada spriječio novi gol Bayerna.

42 - GOOOL! Više nema susreta bez gola u današnjem danu Lige prvaka. Mo Salah zabija za vodstvo Liverpoola kod Ajaxa, a njegov gol pogledajte OVDJE.

31 - Choupo-Moting baca Barcelonu na koljena golom za 2:0 koji možete vidjeti OVDJE.

30 - Jedini susret na kojem u prvih pola sata nije bilo golova je susret Ajaxa i Liverpoola.

29 - Novi gol pao je u Madridu. Leverkusen vodi 2:1 protiv domaćeg Ateltica, a gol Hudson-Odoija pogledajte OVDJE.

27 - Kiša golova u Ligi prvaka. Eintrach je ponovno u vodstvu. Kolo Muanijev gol nakon malonogometne akcije pogledajte OVDJE.

23 - GOOOL! Izjednačio je i Tudorov Marseille. Za 1:1 protiv Eintrachta zabija Guendouzi čiji gol možete vidjeti OVDJE.

23 - GOOOL! Edwards dovodi Sporting u vodstvo kod Tottenhama. Njegov gol pogledajte OVDJE.

22 - GOOOL! Poravnao je Atletico Madrid. Carrasco zabija za 1:1, a taj gol pogledajte OVDJE.

17 - Žuti karton dobio je Mazraoui (Bayern)

15 - GOOOL! Simeone zabija i svoj drugo gol za povećanje vodstva Napolija protiv Rangersa. Taj gol pogledajte OVDJE.

11 - GOOOL! Pao je pogodak i u Italiji. Napoli vodi protiv Rangersa pogotkom Giovannija Simeonea koji možete pogledati OVDJE.

10 - GOOOL! Bayer vodi! Gnabry je sjajnom loptom pronašao Sadia Manea koji je izbio sam pred golmana i lako zabio za vodstvo. Sjajan pogodak Manea pogledajte OVDJE.

9 - GOOOL! Bayer Leverkusen je zabio Atleticu. Gol Diabyja pogledajte OVDJE.

3 - GOOOL! Pao je i prvi gol večeri. Eintracht vodi protiv Tudorovog Marseillea, a gol je postigao Daichi Kamada. Gol pogledajte OVDJE.

1 - Počeo je susret u Barceloni!

Linker
01. svibanj 2024 06:08