Slavlje Bayerna

 CHRISTOF STACHE Afp
SLAVLJE NA ANFIELDU

VIDEO: Bayern srušio Barcelonu, velika senzacija i nestvaran rezultat u Portugalu, poraz Tudora!

Barcelona je imala velike šanse u prvom poluvremenu, ali ih nije iskoristila pa je uslijedilo slavlje Bayerna.
Piše: SN/Marko CrnjakObjavljeno: 13. rujan 2022. 22:54

BAYERN - BARCELONA 2:0 (Hernandez 51‘, Sane 54‘)

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Pavard (od 21‘ Mazraoui), Upamecano, Hernandez, Davies - Kimmich, Sabitzer - Sane (od 80‘ Tel), Müller, Musiala (od 80‘ Gravenberch) - Mane (od 70‘ Gnabry)

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Christensen (od 70‘ Garcia), Alonso - Gavi (od 61‘ De Jong), Busquets (od 80‘ Kessie), Pedri - Raphinha (od 61‘ Torres), Lewandowski, Dembele (od 80‘ Fati)


Ostale utakmice, rezultati:

Sporting - Tottenham 2:0 (Paulinho 90‘, Gomes 90+3‘)

Viktoria Plzen - Inter 0:2 (Džeko 20‘, Dumfries 70‘)

B. Leverkusen - Atletico Madrid 2:0 (Andrich 84‘, Diaby 87‘)

Liverpool - Ajax 2:1 (Salah 17‘/Bregwijn 27‘)

Marseille - Eintracht 0:1 (Lindstrom 43‘)

Porto - Club Brugge 0:4 (Jutgla 15‘-11m, Sowah 47‘, Olsen 52‘, Nusa 89‘)


Sedam utakmica Lige prvaka odigrano je u utorak, a najviše se zasigurno čekalo na onu iz skupine C između Bayerna iz Münchena i Barcelone. Ogled koji je značio povratak Roberta Lewandowskog na do prije dva mjeseca domaći mu teren kultne Alianz Arene, gdje je zaradio status legende, još od ždrijeba u Istanbulu označen je kao najslađa poslastica plesa kuglica. Lako je rezultat mogao otići na obje strane, ali u konačnici je Bayern upisao 2:0 slavlje i nova tri boda.

Dobili smo što smo htjeli, ratobornu utakmicu s prioritetom brze igre prema naprijed i bez mnogo kalkulacija. Obje momčadi tražile su rano vodstvo, opasnost se u svega nekoliko poteza selila s jedne na drugu stranu, ali ipak je Barcelona bila konkretnijih prijetnji u prvom poluvremenu.

No, ništa im to nije donijelo. Tribine Alianz Arene opet su radosno klicale nakon brojnih pokušaja Lewandowskog jer Poljak je propuštao iskoristiti situacije kakve je dosad u španjolskoj Primeri gađao "zatvorenih očiju". Od njegovih sedam pokušaja barem dva morao je iskoristiti sam pred Manuelom Neuerom, no jednom je promašio okvir, a drugi put mu je Nijemac obranio.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Bavarci su u svega četiri minute kaznili sve neiskorištene prilike, bio je to pravi hladan tuš za goste koji su bolje igrali u prvoj dionici. Prvo je francuski stoper Lucas Hernandez (50) iskoristio Kimmichov ubačaj iz kuta, a onda i Leroy Sane (54) sjajnim sprintom iza sebe ostavio cjelokupnu katalonsku obranu i matirao sunarodnjaka Ter Stegena. Tu se najbolje vidjelo da trener s Camp Noua Xavi Hernandez ima još mnogo posla u defenzivnoj liniji. Četvorka s kojom je izašao u obrani dosad nijednu utakmicu nije odradila u takvom sastavu, što je vjerojatno prvi razlog manjka njihovog međusobnog razumijevanja kretnje, a eksplozivni Sane vrhunski je to iskoristio. Pozicija desnog beka ostaje najveća rana Barce. Sada ju je pokušao pokrpati Kounde, ali jasno je da se Francuz, baš kao i Araujo, koji je prethodno nekoliko puta na teren poslan s tim zadatkom, bolje snalazi na stoperskoj poziciji. Josip Stanišić cijeli je susret odgledao s klupe.

U Češkoj, u utakmici bez prava na pogrešku između Viktorije i Intera, s kapetanskom trakom oko ruke, upravo je Brozović predvodio momčad Simonea Inzaghija. Velika čast jer talijanski mediji nedavno su raspravljali o nasljedniku vratara Handanovića, kojeg godinama zovu kapetanom Intera. Brozović i Barella bili su vodeća imena, jučer obojica startali, a izgleda da prestiž ipak pripada Hrvatu.

Brozović je odigrao upravo tako - kapetanski. Dodavanja je održao na 95 posto točnosti (76 od 80), osvojio je sedam od devet duela, poslao dva ključna dodavanja i kreirao jednu veliku priliku Edinu Džeki krajem prvog dijela, ali iskusnom centarforu nije uspjelo ono što je učinio u 20. minuti, kada je zabio za vodstvo. Propustio je Brozovića učiniti asistentom, ali Džeko je to postao uposlivši Dumfriesa (70) za konačnih 2:0 i prve bodove Intera u skupini C. Bayern je sada na vrhu skupine s dvije pobjede, Barca i Inter slijede ih s jednom, dok su Česi na dnu bez bodova.

Liverpool je rezultatom 2:1 slavio protiv Ajaxa u skupini A. Kloppovu momčad u vodstvo je doveo Mohamed Salah (17), prekinuvši tako četiri utakmice posta. Njegov imenjak Kudus vratio je stvari na početak 10 minuta kasnije i otad su Redsi neuspješno pokušavali probiti blok Nizozemaca, sve do 89. minute kada je stoper Matip donio tri boda klubu s Anfielda nakon neugodnog poraza u Napulju.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Skupina B donijela je iznenađenja u oba ogleda. Bayer je u Leverkusenu nadigrao 2:0 Atletico iz Madrida. Pitanje pobjednika također se rješavalo u posljednjim minutama preko Andricha (84) i Diabyja, a Club Brugge upisao je i drugu pobjedu na gostovanju kod Porta. Velikih 4:0 Belgijcima su donijeli Jutgla (15), Sowah (47), Olsen (52) i Nusa (89). Brugge je sada vodeća momčad skupine.

image

Kadar s utakmice Porto - Club Brugge

MIGUEL RIOPA Afp

U skupini D Igor Tudor doživio je nove neugodnosti. Nakon poraza u Londonu kod Tottenhama u prvom kolu, njegov Marseille sada je bez bodova ostao i protiv Eintrachta. Nijemci s Jakićem u prvom sastavu, unatoč lošoj formi uspjeli su s minimalnih 1:0 nadvladati Francuze, pa je Tudorova momčad sada jedina bez bodova i na začelju. Jakić je igrao do 79. minute, a Hrvoje Smolčić ostao je na klupi Eintrachta.

Prethodno su ju otvorili Sporting i Tottenham, a mreže su mirovale sve do 90. minute. Onda je Paulinho načeo, a Gomes dokrajčio postavu Tottenhama. Ivan Perišić je odigrao cijeli susret i priredo odlične dvije prilike Emersonu i Kaneu, ali nijedan nije bio precizan. Sporting sada predvodi skupinu s dvije pobjede, a Tottenham i Eintracht gledaju Portugalcima u leđa.

image

Igor Tudor s igračima

NICOLAS TUCAT Afp

PRIJENOS UŽIVO I SVI GOLOVI:

ZAVRŠILE SU DANAŠNJE UTAKMICE U LIGI PRVAKA!

89‘ GOL! Liverpool je došao do prednosti u završnici utakmice. Nakon kornera kojeg je izveo Tsimikas, strijelac je bio Matip. Gol pogledajte OVDJE.

89‘ GOL! Četvrti gol za Club Brugge. Strijelac je Nusa. Pogledajte ga OVDJE.

87‘ GOL! I drugi gol za Bayer. Strijelac je Diaby, a pogledajte ga OVDJE.

84‘ GOL! Vodi Bayer u Leverkusenu, a strijelac je Andrich. Gol pogledajte OVDJE.

80‘ Kamada je postigao drugi gol za Eintracht, ali je poništen zbog zaleđa

63‘ Što je sada promašio Pedri. Sam je pokrenuo akciju, a nakon duplog pasa s Lewandowskim našao se oči u oči s Neuerom, ali nije bio precizan - lopta je pogodila vratnicu

54‘ GOL! Nokaut Barcelone za samo četiri minute. Bayern vodi 2:0 nakon što je Musiala sjajno uposlio Sanea, a ovaj bio precizan. Gol pogledajte OVDJE.

52‘ GOL! 3:0 za Club Brugge. Sada je strijelac Olsen

51‘ GOL! Nije Barcelona iskoristila svoje prilike i onda je primila gol. Nakon kornera s lijeve strane lopta je doletjela do Hernandeza koji ju je glavom pospremio u mrežu Ter Stegena. Pogodak pogledajte OVDJE.

47‘ GOL! Club Brugge sada vodi 2:0 u Portu. Strijelac je Sowah

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme i odmah je Barcelona imala dobru šansu. Pucao je Raphinha, ali lopta je prošla pored gola

Gotovo je prvo poluvrijeme u Munchenu. I dalje je bez golova, a bolje prilike je imala Barcelona

45‘ Tražila je Barcelona kazneni udarac u zadnjoj minuti prvog poluvremena. U kontaktu su bili Davies i Dembele, ali sudac je ostao nijem. Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

43‘ GOL! Poveo je Eintracht u Marseilleu. Gol je postigao Lindstrom, a pogledajte ga OVDJE.

42‘ Još jedna šansa za Barcelonu i Lewandowskog. Sada je gol spriječio Mazraoui sjajnim uklizavanjem. Cijelu akciju pogledajte OVDJE.

30‘ Sjajna prilika za Bayern. Sane je probio lijevu stranu i uposlio Sabitzer koji sa 17-18 metara puca pored gola

27‘ Prvi udarac Bayerna. Probao je Musiala, ali to je bio lak zadatak za Ter Stegena

27‘ GOL! Izjednačenje na Anfieldu. Kudus je iskoristio dodavanje Bergwijna i na fenomenalan način postigao gol za 1:1. Gol Ajaxa pogledajte OVDJE.

image

Kudus je postigao sjajan gol za 1:1

OLAF KRAAK Afp

26‘ Bilježimo samo šanse Barcelone. Sada je svoj šut s nekih 17-18 metara isprobao Rafinha, ali lopta je prošla pored gola

21‘ Još jedna šansa Lewandowskog, ali i dalje je 0:0. Sada je udarac poljskog napadača obranio Neuer

21‘ Zbog ozljede je morao izaći Pavard, a umjesto njega je ušao Mazraoui

18‘ Što je sada promašio Lewandowski. Dobio je loptu na 6-7 metara, dobro se namjestio na udarac, ali nije bio precizan. Promašaj Lewandowskog pogledajte OVDJE.

17‘ GOL! Poveo je Liverpool na Anfieldu. Jota je lijepo asistirao Salahu, a on doveo svoju momčad u vodstvo. U prethodne četiri utakmice Salah nije postigao niti jedan pogodak. Gol pogledajte OVDJE.

image

Slavlje igrača Liverpoola

LINDSEY PARNABY Afp

15‘ GOL! Club Brugge je poveo u gostima kod Porta. Strijelac je Jutgla iz kaznenog udarca. Gol pogledajte OVDJE.

9‘ Prva velika prilika na utakmici pripala je Barceloni. U šansi se našao Pedri koji je s 11-12 metara pucao ravno u Neuera

1‘ Počela je utakmica u Munchenu, kao i ostali večerašnji ogledi

image

Lewandowski je dočekan pljeskom na zagrijavanju

CHRISTOF STACHE Afp

Dvije utakmice današnjeg programa Lige prvaka igrale su se s početkom u 18:45. Sporting je na domaćem terenu s 2:0 pobijedio Tottenham, a golovi su pali u samoj završnici - prvo je Paulinho pogodio u 90. minuti, da bi konačni rezultat postavio Gomes u 3. minuti sudačke nadoknade. Istim rezultatom je pobijedio Inter u gostima kod Viktorie Plzen. Strijelci su bili Džeko u 20. i Dumfries u 70. minuti.

Linker
21. travanj 2024 17:42