Benzema je postigao dva gola na utakmici

 PAUL ELLIS Afp
POZITIVNO LUD

VIDEO: Benzema najavio čaroliju u Madridu, legenda se divi: ‘Ovo je bila čista drskost, bilo je nevjerojatno!‘

Jedan od detalja o kojem će se dugo pričati nakon utakmice Cityja i Reala je ‘panenka‘ Karima Benzeme.
Piše: SNObjavljeno: 26. travanj 2022. 23:58

Dugo će se, vjerojatno godinama, pričati o čudesnoj utakmici između Manchester Cityja i Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. 'Građani' su pobijedili s 4:3, a dvoboj je donip pregršt zanimljivih detalja.

Jedan od njih je i 'panenka' jedanaesterac kojeg je u 82. minuti izveo Karim Benzema. Rezultat je prije toga bio 4:2 za Manchester City, a francuski napadač je poslao Edersona na pod, a on loptu mirno uputio prema sredini vrata.

"Imam dosta samopouzdanja, izveo sam to i ispalo je u redu. Ako ne izvodiš jedanaesterce ne možeš ih ni promašiti", rekao je nakon utakmice Benzema koji je objasnio što je Realu nedostajalo na Etihadu:

"Na početku nam je nedostajalo svega - ambicije, pritiska, samopouzdanja. Sve smo to dobili s 25 minuta zakašnjenja."

Benzema je u 33. minuti svojim prvim golom na utakmici vratio Real u igru, ali o 'panenki' priča cijeli nogometni svijet. Nevjerojatno je da se on odlučio na takav udarac u ovakvoj utakmici, a pomalo je suludo da je to napravio iako je u posljednjih 20-ak dana promašio čak tri jedanaesterca.

Benzeminu panenku pogledajte OVDJE.

Najavio je Francuz i novu čaroliju u uzvratu na Santiago Bernabeuu.

"Trebamo navijača kao nikad prije i izvest ćemo čaroliju potrebnu za prolaz dalje!".

Prošle je srijede Benzema promašio čak dva jedanaesterca na utakmici protiv Osasune, a jednom nije bio precizan početkom travnja protiv Celte. No, svejedno se odlučio na 'panenku'.

"Ovo je napravio nakon što je promašio tri jedanaesterca ovog mjeseca... Sve što mogu učiniti je nasmijati se i pomisliti 'Ne mogu vjerovati da je Karim Benzema upravo to učinio'. Nevjerojatno je uvjerenje i sposobnost da se to učini, ali i sama arogancija tog čina. On se čin sve bolji i boljim. Ovo je bila čista drskost, bilo je nevjerojatno", komentirao je Benzemin potez legendarni engleski napadač Alan Shearer koji sada radi kao analitičar na BBC radiju.

Linker
19. travanj 2024 09:54