TRENKA ATTILA/ATTILA TRENKA/PROFIMEDIA Trenka Attila/Attila Trenka/Profimedia
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Bivši napadač Dinama dvaput zabio i odveo susjede u 2. pretkolo, hrvatska kolonija ispala u drami!

Rumunjski prvak u čijim redovima igra čak šestorica hrvatskih nogometaša, nije uspio proći dalje
Piše: SN, HinaObjavljeno: 13. srpanj 2022. 23:30

Maribor je u uzvratnoj utakmici 1. pretkola u gostima pobijedio bjeloruski Šahtjor Soligorsk s 2:0, a bivši napadač Dinama Roko Baturina je zabio oba gola.

Kako je prva utakmica prošlog tjedna u Ljudskom vrtu završila bez golova, Maribor je prošao dalje gdje ga čeka puno teži suparnik - moldavski Šerif, prošlosezonski hit Lige prvaka koji je na Santiago Bernabeuu nokautirao i kasnijeg prvaka Europe, Real Madrid.

Dvoboj između bjeloruskog i slovenskog prvaka igran je u turskom Adapazanu, a Baturina, koji je u Maribor stigao na posudbu iz mađarskog Ferencvaroša, je u 12. minuti zabio za 1-0, da bi u 56. minuti povećao vodstvo.

Prvi gol Baturine, koji je u Maribor stigao na posudbu iz mađarskog Ferencvaroša, možete pogledati OVDJE.

Bivši napadač zagrebačkog Dinama je igrao do 71. minute, a za Maribor je nastupio i Ivan Brnić, koji je igrao do 63. minute.

Maribor će u 2. pretkolu igrati protiv moldavskog Šerifa koji je u utorak pobijedio BiH prvaka Zrinjski iz Mostara sa 1-0 nakon što je prvi susret završio bez golova.

Drugi gol Baturine možete pogledati OVDJE.

Pobjednika je odlučio autogol Igora Savića u 22. minuti. Moldavci su izveli korner, a lopta je u gužvi pogodila Savića koji svladao svog vratara Josipa Čondrića.

Pokušavali su izabranici Sergeja Jakirovića do kraja susreta izjednačiti, ali nisu uspjeli. Najbolje prilike su propustili Mario Tičinović, Nemanja Bilbija i Karlo Kamenar.



Hrvatska kolonija u CFR Cluju ispala

Rumunjski prvak CFR Cluj, u čijim redovima igra čak šestorica hrvatskih nogometaša, nije se uspio plasirati u 2. pretkolo Lige prvaka.

U uzvratnom susretu prve runde kvalifikacija Cluj je nakon izvođenja jedanaesteraca izgubio 3-4 od armenskog Pjunika. Nakon 90 minuta bilo je 1-1, a nakon 120 minuta igre 2-2, a kako je prvi susret završio bez golova, pobjednik je odlučen lutrijom udaraca s bijele točke.

Cluj je tijekom utakmice vodio 1-0 i 2-1, no gosti su golovima u 89. i 119. minuti izjednačili, a junak je bio dvostruki strijelac Zoran Gajić.

Rumunjski prvak je poveo u 6. minuti preko Nane Boatenga na asistenciju Ciprian Deaca, a kada se već mislilo kako će Cluj proći dalje, u 89. minuti je izjednačio Gajić.

Domaćin je u 94. minuti stigao do nove prednost, ponovo je asistent bio Deac, a pogodak je zabio Claudiu Petrila. Pjunik je u 109. minuti mogao izjednačiti, no Hovhannes Harutyunyan nije realizirao kazneni udarac, njegov udarac sjajno je obranio Cristian Balgradean. Ipak, u 119. minuti goste je ponovo spasio Gajić zabivši za 2-2.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca gosti su bili uspješniji i slavili su 4-2. Presudili su promašaji Claudia Petrile i Marie Camore. Dodajmo kako su hrvatski nogometaši Marko Dugandžić i Karlo Muhar bili precizni za domaći sastav.

Za Cluj su nastupila četvorica hrvatskih nogometaša. Lovro Cvek i Gabrijel Debeljuh su igrali do 87. minute, Marko Dugandžić je ušao umjesto Debeljuha, dok je Karlo Muhar ušao u igru u 114. minuti. Karlo Bručić i Denis Kolinger nisu nastupili.



Parovi 2. pretkola nogometne Lige prvaka:

PUT PRVAKA:

DINAMO (HRV) - Shkupi (S.Mak)

Ferencvaroš (Mađ) - Slovan Bratislava (Slk)

Karabag (Aze) - Zurich (Švi)

HJK Finland (Fin) - Viktoria Plzen (Češ)

Žalgiris (Lit) - Malmo (Šve)

Ludogorets (Bug) - Shamrock Rovers (Irs)

Linfield (S.Ir) - Bodo/Glimt (Nor)

Maribor (Slo) - Šerif (Mol)

Maccabi Haifa (Izr) - Olympiakos (Grč)

Pjunik (Arm) - F91 Dudelange (Luk)

PUT LIGE:

Midtjylland (Dan) - AEK Larnaca (Cip)

Dynamo Kijev (Ukr) - Fenerbahče (Tur)

Napomena: Utakmice su na rasporedu 19. i 20. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije

Linker
20. travanj 2024 10:07