CHRISTOF STACHE Afp
SPEKTAKL U POLUFINALU

VIDEO: Čeka nas finale prije finala! Haaland i tragičar dokrajčili Bayern i izbacili ga iz Lige prvaka

Thomas Tuchel prokockao je i drugu šansu za trofej, Pep Guardiola na dva je koraka od snova
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2023. 23:04

BAYERN - MANCHESTER CITY 1:1 (Kimmich-11m 83. /Haaland 57.)

BAYERN: Sommer - Pavard (od 77. Stanišić ?), De Ligt, Upamecano ?, Cancelo ? (od 65. Davies) - Kimmich ?, Goretzka - Coman, Musiala (od 72. Muller), Sane (od 64. Mane) - Choupo-Moting (od 71. Tel)

MAN. CITY: Ederson ? - Walker, Dia s, Ake ? (od 67. Laporte ?) - Stones, Rodri - B. Silva, De Bruyne (od 88. Walker), Gündogan ?, Grealish - Haaland (Od 84. Alvarez)


Nije se dogodilo čudo u Allianz Areni. Bayern nije uspio nadoknaditi tri gola minusa iz prve utakmice i izboriti polufinale Lige prvaka preko Manchester Cityja, izvukli su tek 1:1. A Bavarci protiv sebe nisu imali samo moćnog protivnika nego i antijunaka u vlastitim redovima, tragičnog Dayota Upamecana koji je i u uzvratu "briljirao" kao i na Etihadu prošlog tjedna.

image
ODD ANDERSEN Afp

Pep Guardiola je odlučio kako momčad koja pobjeđuje neće mijenjati. A to je do sada rijetko činio. Naime, prvi put otkako je na klupi Cityja, Guardiola je tri uzastopne utakmice u Ligi prvaka počeo s identičnom postavom. To i ne čudi s obzirom da je ta momčad u prethodne dvije utakmice razbila i Leipzig i Bayern uz gol razliku 10:0! A ta odluka mu se isplatila. Pritom mu je malo nedostajalo da uđe u povijest. Naime, sve do 83. minute imao je u rukama stotu pobjedu u Ligi prvaka, uspjeh koji su do sada ostvarili samo Alex Ferguson i Carlo Ancelotti..

POGODAK HAALANDA POGLEDAJTE OVDJE

S druge strane Thomas Tuchel morat će odgovoriti na puno pitanja idućih dana. Prije svih, zašto Thomasa Mullera nije bilo među starterima. Legendama Bayerna koji sada rade kao sukomentatori odreda je ta odluka Bayernova trenera bila nelogična. Kao i odluka da se Sadia Manea, nekoliko sati nakon što mu je izrečena najveća novčana kazna u klupskoj povijesti (350.000 eura), vrati u momčad.

- Ako želite zabiti tri gola, vjerojatno morate stvoriti osam, devet ili deset prilika i igrati duboko u gradskoj polovici. To je Müllerova igra... Čujem kako Mane nije baš prihvaćen u svlačionici i da ga suigrači više ne poštuju i ne razumijem zašto je danas u momčadi - rekao je Dietmar Hamann.

image
ODD ANDERSEN Afp

Inače, otkako je na klupi bavarskog velikana nervozni Tuchel ima više poraza (tri) nego pobjeda (dvije), a utakmicu protiv Cityja nije dočekao do kraja nakon što je u 86. dobio drugi žuti karton zbog prigovora.

Očekivano, Bayern je odmah preuzeo inicijativu, ali taj pritisak nije donio brzi gol kojeg su očekivali. Velikih problema u uvodnim minutama imali su gosti s Comanom koji je imao nekoliko dobrih prodora i upotrebljivih ubačaja na koje su njegovi suigrači kasnili. U 17 minuti uspjeli su Bavarci izigrati obranu Cityja, Musiala je sjajnom loptom izbacio Sanea u zicer, ali izostala je realizacija. Ni minutu kasnije Bayern je imao sreće, tragičar prve utakmice Upamecano je kao posljednji igrač srušio nadirućeg Haalanda. Sudac Turpin svoju odluku je poništio nakon što je Norvežanin za dlaku uhvaćen u zaleđu.

image

Kimmich i De Bruyne

ODD ANDERSEN Afp

Centimetri su spasili Upamecana da ne uništi Bayern i u uzvratnoj utakmici nakon što je u Manchesteru skupo koštao svoju momčad. Francuskog braniča je VAR jednom spasio, ali dva puta već bi bilo previše. Nakon udarca Gundogana igrao je rukom u kaznenom prostoru i Haalandu dao priliku za već 48 pogodak ove sezone. Na sreću Upamecana napadač Manchester Cityja u 37. minuti je otpucao loše, preko vratnice te propustio priliku rano "ubiti" utakmicu i potvrditi plasman svoje momčadi u polufinale Lige prvaka.

PROMAŠENI KAZNENI UDARAC I UPAMECANOVO IGRANJE RUKOM POGLEDAJTE OVDJE

Bio je to tek treći promašeni jedanaesterac u Haalandovoj karijeri. A otpucao ih je do sada 34. Dva puta je Upamecana spašavala sreća, treći puta njegovi kiksevi morali su doći na naplatu. Nakon brze kontre u 57., lopta je došla do Haalanda kojem je pomoglo što se nesretni Francuz poskliznuo i tako mu otvorio prolaz do vrata. Ako je Bayern do tada imao nekakvu nadu u čudo, ona više nije postojala. U 83. Bayern uspio izbjeći poraz nakon što je Kimmich zabio iz kaznenog udarca. Ostalo je još zabilježiti kako je u 78. minuti Stanišić ušao u igru umjesto Pavarda.

POGODAK KIMMICHA POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
08. svibanj 2024 05:23