AFP
LIGA PRVAKA

VIDEO: Chelsea slavio, ali ozljeda Vatrenog uplašila je sve. Mateo Kovačić šepajući napustio teren...

Tek će se vidjeti koliki su razmjeri moguće ozljede za hrvatskog reprezentativca
Piše: Goran Čičin - Mašansker/SNObjavljeno: 22. veljača 2022. 22:48

CHELSEA - LILLE 2:0 (Havertz 8', Pulisic 63')

LONDON – Stamford Bridge. Gledatelja 40.000. Sudac: Jesus Gil Manzano (Španjolska).

CHELSEA (3-4-3): Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kante, Kovačić (od 51. Loftus-Cheek), Alonso (od 80. Sarr) – Ziyech (od 60. Niguez), Havertz, Pulišić (od 80. Werner). MENADŽER: Thomas Tuchel.

LILLE (4-3-3): Jardim – Çelik, Fonte, Botman, Djalo (od 76. Gudmundsson) – Onana (od 65. Yilmaz), Xeka, Andre – Sanches (od 81. Ben Arfa), David (od 81. Zhegrova), Bamba. TRENER: Jocelyn Gourvennec.


Aktualni europski prvak ostvario je veliku prednost u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Francuski prvak ipak je kvalitetom dosta skromnija momčad u odnosu na Bluese koji su pronašli formulu za vrijedne pogotke i novu čistu mrežu.

Nije to bila briljantna partija domaćih, Lille je uglavnom dobro parirao, no u ključnim trenucima kvaliteta je ipak prevagnula u korist domaćih. Mateo Kovačić odigrao je 50 minuta za Chelsea te je potom zatražio izmjenu. Ivo Grbić i Domagoj Bradarić ostali su na klupi gostiju.

>>>> IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE VILLARREAL - JUVENTUS POGLEDAJTE OVDJE <<<<

Nije tajna da Chelsea ima problema sa svojim prvim napadačem. Romelu Lukaku u subotu je postavio novi negativni rekord Premier lige, na gostovanju kod Crystal Palacea dodirnuo je loptu tek sedam puta. Najmanji je to broj dodira jednog igrača koji je odigrao svih 90 minuta otkako je Opta počela s prikupljanjem podataka u sezoni 2003./04.

image
GLYN KIRK Afp

Thomas Tuchel povukao je nakon te blijede predstave belgijskog napadača logičan potez. U susretu s Lilleom smjestio ga je na klupu, a priliku je na najisturenijoj poziciji dobio Kai Havertz, junak iz lanjskog finala Lige prvaka. Pokazalo se da je njemački stručnjak imao dobar 'nos', njegov sunarodnjak vrlo brzo mu je uzvratio na ukazanom povjerenju.

Imao je Havertz dvije velike prilike prije nego je poentirao za vodstvo. U 4. minuti domaći kapetan Azpilicueta je probio desnu stranu i idealno ubacio u sredinu za Havertza, koji je s četiri metra prebacio okvir gola. Drugu veliku šansu imao je bivši igrač Bayera nakon prodora Pulišića u 7. minuti, dobro je tukao ljevicom, ali je Jardim dobro obranio.

Lopta je otišla u korner, iz kuta je ubacio Ziyech, a Havertz je glavom poentirao za vodstvo. Pritom se ubacio iz drugog plana te potpuno sam stigao na šest metara, Jardim je tu bio nemoćan, ali pitanje je kako je obrana Lillea mogla tako zaboraviti na ofenzivca Bluesa.

>>> POGODAK HAVERTZA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Uzvratili su gosti u 12. minuti, Andre je tukao, ali je Silva blokirao. Puno toga u napadu domaćih išlo je preko Ziyecha, Marokanac je pokrenuo akciju u 18. minuti u kojoj je Kante uposlio Alonsa, ali je njegov udarac zaustavio Jardim.

Lille je nakon dvadesetak minuta igre uspostavio terensku ravnotežu, njegovi su igrači bili bliže suparničkima, pokušali su i visokim pritiskom osujetiti Chelseajeve napade. I uspjeli su, jer je domaćin do kraja poluvremena ostao bez prave prilike. Igrali su gosti sve bolje te su u 36. minuti stigli i do prvog udarca u okvir gola. Tukao je Andre, ali po sredini vratiju, pa nije bilo problema za Mendyja. Pokušao je i Sanches nakon solo prodora u 40. minuti, no njegov je udarac bio neprecizan.

>>>> IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE VILLARREAL - JUVENTUS POGLEDAJTE OVDJE <<<<

Živo je krenulo u nastavku, Pulišić je spotaknut s leđa u opasnom prodoru, ali Ziyech nije iskoristio puštenu prednost. Potom prodor Davida na drugoj strani, pa rekontra Pulišića za Kovačića kojem je lopta pobjegla u gol-aut. Ubrzo nakon toga hrvatski reprezentativni veznjak šepajući je napustio teren, zamijenio ga je Loftus-Cheek kao prvi engleski igrač u sinoćnjoj postavi Bluesa.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Udarac Alonsa u 54. minuti blokirao je Çelik, pa je Havertz pet minuta kasnije nakon dobrog prodora iskosa tukao iznad grede. Nakon Kovačića se ozlijedio i Ziyech, a Tuchel je pojačao vezu uvođenjem Saula, naprijed su ostali Havertz i Pulišić.

Ubrzo se promjena taktike Chelseajevom menadžeru isplatila povećanjem vodstva. Kante je prošao kroz sredinu terena i uposlio Christiana Pulišića koji je iz teške pozicije sjajno pogodio malu mrežicu za 2:0.

>>> POGODAK PULISICA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

Lille nije imao pravi odgovor na defenzivnu postavku domaćih, a u završnici je pao i intenzitet. Priliku su kod Bluesa dobili Werner i Sarr, s druge strane Jocelyn Gourvennec pokušao je spasiti stvari uvođenjem Ben Arfe i Zhegrove.

Međutim, gosti nisu uspjeli zaprijetiti ni u pet minuta sudačke nadoknade, zapravo je Mendyju najopasnija situacija bila ona iz prvog dijela u kojoj je Rüdiger nespretno reagirao i skoro pogodio vlastitu mrežu. Vrlo dobru utakmicu odigrala je Chelseajeva obrana predvođena odličnim veteranom Silvom. Pobjeda je velika i vrijedna za Tuchelovu momčad, ali je donijela i nove brige zbog ozljeda Kovačića i Ziyecha.

Lille će opet biti na redu za tri tjedna, u međuvremenu Bluese čekaju domaće obveze. Prva je u nedjelju na Wembleyju, u finalu Liga kupa s Liverpoolom...

>>>> IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE VILLARREAL - JUVENTUS POGLEDAJTE OVDJE <<<<


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je! ​Chelsea je slavio s 2:0, a Villarreal i Juventus odigrali su dvoboj bez pobjednika, završilo je 1:1.

90' U Londonu pet, u Villarrealu još četiri minute dodatka.

88' Bližimo se kraju, utakmica na Bridgeu počela je točno minutu ranije, pa će shodno tome možda ranije i završiti.

85' Vlahović! Uh, sad je prisilio Rullija na intervenciju. Bila je ovo najbolja Juventusova šansa u nastavku. Zapravo, i jedna od rijetkih pravih. Sjećamo se samo one Moratine na samom startu.

83' Evo i prvog žutog kartona u Londonu večeras, dobio ga je domaći veznjak, Ruben Loftus-Cheek.

81' Serija promjena na oba terena, tempo utakmica malo je pao, nekako smo dojma da bi ovih 2:0 i 1:1 mogli biti konačni rezultati. No, možda se varamo...

76' U Londonu sve stoji, pomoć se pruža gostujućem lijevom braniču Djalou, koji neće moći nastaviti. Umjesto njega na terenu je Gudmundsson.

74' Male prepirke u Španjolskoj, stigao je i Villarrealov vratar Rulli na suprotnu polovicu tražiti pravdu, startao je Rabiot nad igračem domaće momčadi, a sudac Siebert dao je obojici žuti karton.

70' Šansa za Botmana u Londonu, uhvatio je to Mendy. Lille pod svaku cijenu nastoji zabiti barem jedan pogodak i olakšati si posao u uzvratu pred svojim navijačima za tri tjedna.

66' GOOOOL! Evo i Villarreala! Juve je prerano zatvorio utakmicu, Parejo je zabio za 1:1. Izjednačenje u Španjolskoj.

>>> Pogodak Pareja pogledajte OVDJE

63' GOOOOOOL! Chelsea ima 2:0! Pulisic je zabio, ali pola posla odradio je Kante. Kako je Francuz odsprintao po sredini terena, Pulisic je to morao samo pospremiti u gol.

>>> Pogodak Pulisica pogledajte OVDJE

60' Baš kad smo to napisali, Moreno je probio lijevu stranu i pucao, ali nije pogodio. Kod Chelseaja se u Londonu događa nova ozljeda, neće moći dalje niti Ziyech.

58' Što se događa u Španjolskoj? Juventus je potpuno igru prilagodio sebi, sve teže Villarreal dolazi do bilo kakve prilike.

54' Sjajan udarac Alonsa! Dobro je sada prošao N'Golo Kante po desnoj strani, uputio opasan centaršut, gdje Alonso dočekuje loptu na poluvoleju. Ovo je blokirao Celik.

51' Ide van Mateo Kovačić, šepajući hrvatski reprezentativac napušta teren. Umjesto njega u igri je Ruben Loftus-Cheek.

image
JUSTIN TALLIS Afp

49' Kakva šansa za Moratu! Juventus je odmah na početku nastavka mogao udvostručiti svoju prednost, ali promašio je.

48' Vatreno je, rastrčano počelo u Londonu, već dvije prilike imao je Chelsea, jednu i Lille, no rezultat se ne mijenja.

46' Počinju druga poluvremena današnjih dvoboja.

POLUVRIJEME: Po jedan pogodak vidjeli smo zasad u Londonu i Villarrealu.

43' Mogli su i Lille i Villarreal izjednačiti već, Francuzi se na Bridgeu doimaju sve opasnijima po domaća vrata.

38' Sjajnu je sada priliku imao McKennie sam, ali još je bolji blok upriličio Raul Albiol. Nekadašnji igrač Napolija znao je kako se treba postaviti...

36' Zapravo, evo tek sada prvog udarca u okvir Chelseajeva gola. Andre je oprobao svoj udarac nakon uigrane gostujuće akcije, obranio je to Mendy bez većih problema.

U Španjolskoj maločas - Morata preko gola. Dobra akcija McKennieja, dodavanje na lijevu stranu, no Španjolac u talijanskim redovima nije bio precizan.

image
JOSE JORDAN Afp

32' Lille se konsolidirao u posljednjim minutama, Chelsea više nije onako goropadan u igri prema naprijed kao na samom početku dvoboja. No, Mendy zasad nije pretrpio ozbiljniju ugrozu po svoj gol.

29' Nije uspio sada Ziyech kazniti pogrešku Xeke u obrani Lillea. Loptu je oduzeo Kante, dao na Ziyecha, ali ovaj se spetljao u ključnom trenutku i nije ni zapucao prema golu.

image
JUSTIN TALLIS Afp

26' Pišemo i pokušaj Locatellija za Juventus, mimo okvira gola je to prošlo, ali igra u Španjolskoj preselila se na domaću polovicu.

24' Razdoblje nešto mirnije igre na obje utakmice. Kako je sve krenulo, ne bismo rekli da će dugo ostati mirno. Očekujemo još pogodaka, možda pokojeg i do poluvremena.

20' Dvije jako dobre prilike stvorio je Villarreal protiv Juventusa u dosadašnjem tijeku utakmice. Španjolci su ti koji imaju posjed lopte, ali zasad ne uspjevaju zabiti.

18' Promašaj Alonsa... Sjajan ubačaj s desne strane na volej Španjolcu, nisu ga pazili iz obrane Lillea, ali obranio je Leo Jardim.

16' Još jednom Szcesny spašava Juventus! Dugo je trajala ova akcija, udarac petom Danjume uspio je obraniti poljski vratar.

13' Kakva prilika za Villarreal! Giovanni Lo Celso pogodio je vratnicu na ziceru, vratar Szczesny samo je pogledom to ispratio...

12' Imao je i Lille sada nekoliko dobrih pokušaja, probao je Bamba, to je bilo najkorisnije, ali blokira to obrana Chelseaja.

10' Vlahovićev pogodak postignut je nakon samo 32 sekunde dvoboja u Villarrealu.

8' GOOOOOL! Vodi i Chelsea, pogodio je Kai Havertz, nakon sjajnog kornera Hakima Ziyecha. Udarac glavom bio je neobranjiv za gostujućeg vratara. Treću šansu danas Havertz je uspio iskoristiti.

>>> Pogodak Havertza pogledajte OVDJE.

5' Kakva šansa za Chelsea! No, nije pogodio Havertz! Lille zasad izdržava početni pritisak aktualnog prvaka Europe.

2' GOOOOL! Juventus već vodi! Pogodio je Dušan Vlahović, u prvoj minuti svog europskog debija, točnije debija u Ligi prvaka.

>>> Pogodak Vlahovića pogledajte OVDJE.

2' Od početka sezone 20/21, Chelsea ima 13 utakmica u Ligi prvaka bez primljenog pogotka, računajući grupnu i nokaut-fazu. Mogu li Plavci i danas očuvati svoju mrežu?

>>> Utakmice su počele!

>>> Pratimo, dakako, i događanja iz Španjolske gdje će danas u Ligi prvaka debitirati najnovije pojačanje Juventusa.

>>> Čini se da je Stamford Bridge za suparnike iz Francuske u posljednje vrijeme nerješiva enigma...

>>> Stigli su sastavi za večerašnje utakmice. Kod Chelseaja će od prve minute krenuti Mateo Kovačić, dok su na klupi Lillea za početak Ivo Grbić i Domagoj Bradarić.

Linker
19. travanj 2024 04:17