Pred kraj utakmice nastala je velika gužva na terenu

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
BURNO U MADRIDU

VIDEO: City izbacio Atletico nakon kaotične završnice i velike svađe koja je okončana crvenim kartonom

Manchester City i Liverpool su u polufinalu Lige prvaka nakon izbacivanja Atletica i Benfice
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. travanj 2022. 23:06

ATLETICO MADRID - MANCHESTER CITY 0:0

ATLETICO MADRID: Oblak - Savić, Felipe, Reinildo - Llorente, Koke (Od 69. De Paul), Kondogbia, Lemar (Od 82. Suarez), Lodi (Od 69. Correa) - Griezmann (Od 69. Carrasco), Joao Felix (Od 82. Cunha)

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker (Od 74. Ake), Stones, Laporte, Cancelo - De Bruyne (Od 65. Sterling), Rodri, Gündogan - Mahrez, Foden, B. Silva (Od 79. Fernandinho)

CRVENI KARTON: Felipe (Atletico Madrid, drugi žuti 90+2')


LIVERPOOL - BENFICA 3:3 (Konate 21', Firmino 55', 65' / Ramos 32', Yaremchuck 73', Nunez 82')

LIVERPOOL: Alisson - Gomez, Konate, Matip, Tsimikas - Keita, Milner (Od 58. Alcantara), Henderson (Od 58. Fabinho) - Jota (Od 57. Salah), Firmino (Od 90+1 Origi), Diaz (Od 66. Mane)

BENFICA: Vlachodimos - Gilberto (Od 90+1 Giblberto), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Weigl, Taarabt (Od 66. Joao Mario) - Everton (Od 90+1 Akmeida), Ramos (Od 78. Bernardo), Goncalves (Od 46. Yaremchuk) - Nunez


U utorak se, izgleda, ispucao žanr drame u velebnom Uefinom kinu, no i srijeda je gotovo nudila triler. Liverpool je doduše gotovo mirno prošao dalje (3:3 s Benficom), ali Simeone i Atletico na kraju priče s dvije veleprilike bili su vrlo blizu senzacije kontra Cityja, no ipak nije prošlo (ostalo je 0-0), čime su Guardiola i Klopp "čekirali" polufinale i susret s Ancelottijem, odnosno Emeryjem...

GOLIJADU U LIVERPOOLU POGLEDAJTE OVDJE!

Grobar nogometa. Tako su inače nazvali Helenija Herreru nakon što je izumio svoj taktički okov kojim je gušio protivnike. Gonič robova, dodavali su, čovjek čiju je momčad ružno za gledati. Herrera pritom nije mario, s Interom je skupljao trofeje kao na traci, a kasnije je došao na svoje - svi koji su ga dotad mrzili, na kraju su preuzeli njegov "catenaccio".

Podsjetila je ta priča na prošlotjedni dvoboj Cityja i Atletica, u kojem je, eto, Simeone istrčao u sustavu 5-5-0 i zaradio prijezir nogometnog svijeta. Iznad njegova lika pojavila se slika i prilika Helenija Herrere - Neshvaćenog. Sumnjamo da će netko pored Guardiole ili Kloppa preuzeti njegov obrazac igre kao idealni, ili da će isti kapilarno širiti nogometom poput "catenaccia", no Argentinac nikad nije mario da ga vole, štuju ili da mu podilaze. S momčadima koje je imao, cilj je bio jedan jedini - opravdati sredstvo.

Sve što smo, doduše, gledali na Etihadu, gotovo se prelilo na Wandu Metropolitano. No, i to je bio dio velikog plana. Jer, City je stigao u Madrid sa (samo) 1:0, a to je, kod Chola pogotovo, vrlo varljiv rezultat. Opredijelio se, još jednom, za dvostruki blok, ne želeći ući u nadigravanje s Cityjem, znajući da je to harakiri. Jer, Guardiolina družina melje, kao "flajšmašina" kada mesaru kažeš da melje dva puta. Onako fino, ali ujedno i vrlo, vrlo učinkovito. Simeone se, dakle, nije odmaknuo od sebe: ovoga puta s Llorenteom umjesto Vrsaljka (na klupi) na desnom "wing-backu", u formaciji 3-5-2, s Felixom i Griezmannom u napadu. Sve više-manje očekivano. Bez naleta, strpljivo. Dokaz? Dovoljno je priložiti samo jedan: prvi udarac u okvir Cityjeva gola u dva susreta uputio je Kondogbia u 125. minuti ukupnog dvomeča, odnosno u 35. minuti prvoga dijela, no to je Ederson lako svladao, a deset minuta potom, početkom drugoga dijela, nakon dakle ukupno 135 minuta nadmetanja, stigao je prvi korner za Atletico.

image

Atletico želi anulirati prednost Cityja iz prve utakmice

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

OK, to bi i Herreri vjerojatno bilo previše, no pragmatik do kosti, motiviran, vođen hukom i sjajnom koreografijom 68.456 fanatika iznad glava, Simeone je držao gard. Uostalom, večer prije Bayern je imao 30 i kusur udaraca na gol, a Villarreal - četiri. Tko te pita. Takav Atletico je, ujedno, gotovo i pao u 30. minuti, kada je City odigrao preko desne strane, Walker ubacio u sredinu, a Gündogan uzdrmao vratnicu.

Ni to, međutim, nije promijenilo načelo. Posjedu se nije niti nadao - dvije trećine utakmice lopta je bila u posjedu Cityja - statistici također. Čekao je vješto i mirno šansu, vjerujući da će se ona jedna, prava, i otvoriti. Jedan, ako ništa drugo, "lucky punch" za produžetke...

I onda je došao na štih, a duel se pretvarao kompletno u njegov lik i djelo. U 57. je prvi puta bio blizu, kada Griezmannov udarac odlazi malo pored vratnice, a 13 minuta kasnije izlaze Griezmann, Koke i Renan Lodi, za Carrasca, Correu, De Paula, za otpuštanje "rikverca" i ubacivanje u petu brzinu. Za učas i De Paulovu šansu, no lopta opet huji kraj stative. Ali očekivan scenarij se ostvarivao, uz Guardioline "flashbackove", jer baš je tako i dosad i gubio u toj sumanutoj potjeri ka svetom Gralu. Nije to bilo bez vraga, zadnjih deset minuta Simeone je pustio sve lance i okove, u igru uveo i Suareza, a u 86. dolazi taj čas, no Cunhini zicer blokira Stones, pa odmah Savić promašuje iz blizine. Ništa, ipak, nije prošlo, a nakon kavge na drugoj strani terena i isključenja Felipea City ipak s ukupnih 1:0, očekivano, "simeonovski" teško, prolazi i ide na Real u novi klasik LP-a.

Veliku gužvu koju je zakuhao Savić, a završila je crvenim kartonom Felipea pogledajte OVDJE, OVDJE, OVDJE.

U drugoj, pak, utakmici večeri, nakon 3:1 u Lisabonu, Klopp je odlučio istrčati s s kombiniranim sastavom i na Anfieldu je završilo 3-3. Konaté je zabio u 21., pa za Benficu Ramos u 32., onda Firmino (55., 72.) vodi "redse" na 3-1, ali Jaremčuk (73.) i Nunez (82.) postavljaju 3-3, no L'pool na sudar s Villarrealom u polufinalu... q


PRIJENOS UŽIVO (SN):

90+12 - Kraj! Manchester City i Liverpool su u polufinalu Lige prvaka!

90+12 - Ederson opet spašava Manchester City.!

90+10 - Diego Simeone je požutio na klupi.

90+8 - Atletico je pokušao i iz slobodnjaka, ali brani Ederson!

90+8 - Cancelo je dobio žuti.

90+4 - Igra se ukupno devet minuta nadoknade.

89 - Veliki neredi izbili su na terenu! Felipe je prekršajem zaustavio Fodena koji je ostao ležati na podu, a ubrzo je izbila masovna svađa koju je pokrenuo Savić. Na kraju je Srbin dobio žuti, ali požutjeli su i Ake, a i Felipe kojem je to bio drugi žuti, odnosno crveni karton. Savićev potez koji je sve pokrenuo pogledajte OVDJE, crveni Felipea pogledajte OVDJE, a cijeli nered OVDJE.

86 - Carrasco je pronašao Correu koji spušta lijepo za Cunhu koji puca, ali u blok.

85 - Rodri (City) je požutio.

82 - Izašli su Lemar i Felix, ušli Suarez i Cunha (Atletico).

82 - GOOOL! Nunez zabija krasan gol za 3:3 Benfice! Njegov gol pogledajte OVDJE.

80 - Žuti karton dobio je Llorente

79 - Izašao je Silva, ušao Fernandinho.

77 - Sjajna prilika sada za Atletico. Zabili su se igrači Atletica u Cityjev šesnaesterac, čak i tražili penal, ali sudac je zaključio da je Correa sam pao, a u nastavku akcije je lopta fijuknula pokraj gola.

74 - Izlazi Walker, ulazi Ake (City).

73 - GOOOL! Yaremchuck zabija drugi gol Benfice za 3:2 kod Liverpoola. Njegov gol pogledajte OVDJE.

70 - De Paul je u prvoj akciji u kojoj je sudjelovao pucao po golu, ali pokušaj je otišao pokraj gola.

69 - Trostruka zamjena kod Atletica. Izlaze Griezmann, Koke i Llodi, a u igri su Carrasco, De Paul i Correa.

65 - Izašao je De Bruyne, ušao Sterling (Man. City).

65 - GOOOL! Firmino sada sve privodi kraju drugim golom na susretu. Novi gol Firmina pogledajte OVDJE.

57 - Griezmann je sada dobro opalio s ruba šesnaesterca, ali njegova lopta odlazi pokraj gola.

55 - GOOOL! Firmino zabija za novo vodsto Liverpoola na Anfieldu. Gol Firmina pogledajte OVDJE.

50 - Sve je nastavljeno tamo gdje je i stalo. Atletico se sve više otvara što ostavlja Cityju mjesta za kontre.

46 - Počeo je drugi dio.

45+3 - Kraj prvog dijela. U Madridu nema golova, ali dva su zato pala u Liverpoolu gdje je domaćin poveo protiv Benfice koja je ubrzo izjednačila krasnim golom Ramosa.

40 - Primirila se malo utakmica u Madridu, ali svako malo sjevne neka kontra. Nažalost, mreže i dalje miruju.

32 - GOOOL! Benfica je ekspresno izjednačila. Ramos je zabio nakon loše reakcije Milnera. Gol Benfice pogledajte OVDJE.

30 - Kakva šansa za City! Građani su pokrenuli sjajan napad, ali Gündogan je pogodio vratnicu. U nastavku je isti igrač pucao glavom, ali ispred njega je to blokirao Felipe.

24 - Požutio je Felipe (Atletico).

21 - GOOOL! Liverpool je poveo protiv Benfice! Konate je nadskočio trojicu nakon kornera i glavom zakucao loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDJE.

20 - Gledamo dobar susret u Madridu. Atletico pritišće, a CIty traži priliku iz kontre. Nižu se prilike, ali za sada mreže miruju.

15 - Pet minuta trajao je sada prekid nakon što su se sudarili Felipe i Foden koji je ostao ležati idućih pet minuta. Sudac Seibert nije dao Felipeu žuti, ali ga je upozorio da to ne radi više.

10 - Atletico je pokazao da bi ovo mogla biti puno otvorenija utakmica od prve.

1 - Počeli su susreti Lige prvaka!

19.50 - Poznate su postave za večerašnje uzvratne četvrtfinalne utakmice LP. U Madridu će Šime Vrsaljko započeti na klupi protiv Manchester Cityja, dok se Jürgen Klopp odlučio na čak sedam izmjena u odnosu na prvi četvrtfinalni okršaj protiv Benfice u Lisabonu. Između ostaloh, na klupi je ostavio Salaha, Manea, Van Dijka..


Linker
24. travanj 2024 10:35